Uitgaan & Cultuur

Buitenexpositie kunstenaars goed bezocht

Zenderen | De buitenexpositie van het kunstcollectief ZT heeft de afgelopen maand veel bezoekers getrokken. Zondag werd de expositie met een finissage, oftewel de laatste dag van de buitenexpositie, afgesloten. De kunstenaars waren zondag aanwezig om uitleg of toelichting te geven over hun kunst in de Kloostergaarde tuin.

Bezoekers bekeken onder andere het kunstwerk van Martine Berkenbosch. “Ik vind dit heel bijzonder en goed gevonden. De paraplu’s zijn ontdaan van de bekleding, die in repen is geknipt, waarvan een baldakijn is gebreid. Maar ik zou het niet in de tuin willen hebben hoor”. Andere werken werden meer gewaardeerd bijvoorbeeld de zitbank die met prachtige blauwe bloemen was versierd. Ook het keramiek werk van Johanna Mutter, ingegraven in de tuin, werd bewonderd. “Jammer dat het beschadigd is, ik kwam hier en waarschijnlijk is er gespeeld met een voetbal want verschillende stukken zijn er afgebroken” zo vertelt Johanna Mutter.

 

Wisselwerking natuur

De expositie is een initiatief van kunstenaarscollectief ZT. ZT betekent: ‘Zonder Titel’. Het kunstenaarscollectief bestaat uit de kunstenaars Annette Krijnen, Katinka Hamming, Martine Berkenbosch, Johanna Mutter, Irene Delnoy en Jeanine Wubbels. Ze laten de wisselwerking van natuur en kunst zien. Ook nodigt het collectief gastkunstenaars uit bij exposities. Nu waren er acht werken te zien van het collectief zelf. “We zijn bijzonder tevreden. Deze tuin sluit perfect aan bij wat wij willen laten zien. Namelijk de combinatie van deze prachtige tuin en het aansluiten bij de natuur. We hebben vernomen van de horecaondernemer van het Theehuis de Karmeliet dat er, de ruim drie weken van de expositie, doorlopend bezoek was. We kijken dan ook met deze finissage positief terug op deze expositie”, zo sluit kunstenares Johanna Mutter af. WA