Uitgaan & Cultuur

BSO verweven met het Bussemakershuis

BORNE – De vijf BSO-locaties (De Veste, Stroom Esch, Wensinkhof, De Wingerd en ’t Wooldrik) gaan gedurende drie weken textiel bewerken met de Tie-Dye techniek. De resultaten daarvan worden verweven in het hek van het Bussemakershuis en eventueel bij de BSO-locaties. Dit brengt een kleurig kunstwerk tot stand waarmee de rode draad zichtbaar wordt in het Bornse straatbeeld.

Gwenda Kimp is namens het Bussemakershuis betrokken bij de activiteit. “De kinderen van de BSO komen een paar keer per jaar in het Bussemakershuis, dus we wilden graag iets ludieks beginnen. Daarom dacht ik gelijk aan Tie-Dye, dat lijkt ons heel leuk”, legt Gwenda uit.

Vanuit het Bussemakershuis legde Gwenda contact met Romée Kotte, coördinator van de BSO-locaties, om samen te werken. “Wij vonden dat een heel erg leuk idee en waren direct enthousiast. Daarmee worden de BSO en het Bussemakershuis verweven”, legt Romée uit.

Op maandagmiddag 7,14 en 21 juni worden de lakens eerst in repen geknipt. Daarna worden de stroken verweven door het hek naast het museum. Daarmee wordt de Rode Draad zichtbaar in het Bornse straatbeeld! De kinderen maken op deze manier kennis met twee handvaardigheidstechnieken, stoffen verven en weven.


Uw reactie