Uitgaan & Cultuur

Band ENorm treedt na maanden weer op

Hertme | De afgelopen week werden er in het Openlucht Theater opnames gemaakt van een aantal optredens van bands. Deze werden vervolgens via TV Oost uitgezonden. Onder de artiesten de band ENorm uit Enschede, een vijfkoppige band opgericht in 2003. Zanger Eric Bos, gitarist Ronald Bos, Martin Platenkamp op keyboard, Liejondo Nijhuis op bas en Ferry Bult op drums. Eindelijk konden ze weer spelen na de coronacrisis, zij het voor een zeer beperkt publiek. Hoe hebben zij de afgelopen periode ervaren, wat is er tot stand gekomen en waar heeft de band zich mee bezig gehouden?

Het optreden in het openluchttheater, met zijn prachtige natuurlijke omgeving, was bijzonder sfeervol. Op TV was niet te merken dat er weinig publiek in het theater zat. Zanger Eric ten Bos betrok het publiek erbij alsof het openluchttheater helemaal gevuld was. De band bleef enthousiast. Ronald ten Bos, gitaar, composer en backing vocals, over het optreden na afloop: “Het was fantastisch om na al die maanden weer eens op te treden. Het liep ook allemaal goed, we kwamen helemaal weer in de sfeer en voor ons was het alsof het theater helemaal gevuld was. Maanden hebben we ons moeten behelpen. Het was goed te ervaren dat alles weer op zijn plaats viel”.

 

Nieuw album

De band zat al die tijd niet stil. Ze waren voor de coronacrisis volgeboekt met vele optredens in de regio en in Duitsland. Dat ging allemaal niet door. “Een prachtige tijd om je te herbezinnen in deze veranderende wereld. We hebben nog steeds alle vrijheid om nieuwe composities te maken en dat hebben we ook gedaan. In de Principal studio, in het Duitse Senden, hebben we demo’s opgenomen en die zijn prachtig geworden. Edwin van Hoevelaken en zijn broer Koen zijn producers die onder meer ook Andre Hazes begeleiden. We gaan samen met hen de Holtense studio in om een nieuw album te maken dat na de zomer wordt uitgebracht”.

 

 “In twee uur veranderde de hele wereld, daarover hebben we een song gemaakt”

 

Two hours

Vanaf het begin van het bestaan brengt ENorm, naast covers in de genres rock en pop, ook eigen nummers ter gehore. Naast dat er optredens worden gegeven in Nederland en Duitsland is ENorm ook organisator van Kingsnight in Lonneker en het muziekspektakel ‘Kerst met Ballen’. Daarnaast hadden ze hits voor onder andere Het Glazen Huis 2012 (‘Op Hoes Op An Veur Kesmis’), FC Twente (‘12th Man’) en Van Jonge Leu en Oale Groond (‘Good te Pas’). Er zijn vier albums van hen verschenen, twee singles, een live-CD en DVD. Binnenkort brengen ze dus nieuwe nummers uit waaronder het nummer ‘Two hours’. Ronald daarover. “In twee uur veranderde de hele wereld voor ons en voor iedereen. De intelligente lock down, het afstand houden en alle maatregelen die nu nog steeds van kracht zijn. Over die twee uren hebben we een song gemaakt”.

 

Optredens nog onzeker

De band heeft nog wel een globaal programma staan met een optreden begin november in Bad Bentheim. Daarna is in december Kerst met Ballen. “Maar of die optredens doorgaan is nog steeds niet zeker. We hebben nu al 4500 kaarten verkocht voor die theatershows, dus we hopen dat het doorgaat”. Ronald kijkt terug op de afgelopen periode met overwegend een positief gevoel. “Als bandleden word je weer helemaal op je zelf teruggeworpen. We speelden wel, maar allemaal thuis. Muzikaal had je dus op die wijze contact met elkaar. Daar komen ook nieuwe ideeën uit voort. Natuurlijk mis je de optredens en het enthousiasme van het publiek. Maar even terug en in alle rust eens nadenken over de band Enorm heeft zeker geen slechte dingen gebracht. Het optreden in Hertme heeft ons ook weer dat fijne gevoel gegeven dat we goed bezig zijn, nu het publiek er nog bij en dan is het weer helemaal super”, zo sluit de gitarist af. WA


Reacties

Liejondo is geen basist meer van Enorm......dit was volgens mij het eerste live optreden met de nieuwe bassist....naam weet ik helaas niet.