Uitgaan & Cultuur

Alternatieve Volksfeesten Zenderen groot succes

ZENDEREN – De organisatie van Volksfeesten Zenderen kon dit jaar geen fysiek feest organiseren en daarom hielden ze een alternatieve, online editie. Voorzitter Bryan Sonder kijkt desondanks terug op een geslaagd weekend.

“Het was echt supermooi en erg druk. We kijken met een goed gevoel terug op het weekend”, steekt Bryan van wal. Aanvankelijk werd er gehoopt dat er een grote feesttent geplaatst kon worden, maar toen bleek dat dit niet mogelijk was, kwam het idee voor een online editie met drie onderdelen. “We hadden drie scenario’s bedacht: een fysieke editie, een online editie of een combinatie ervan. Het bleek als snel dat een fysieke editie er niet in zat, dus toen kwamen we op dit plan. We zijn blij dat het goed verlopen is.”

Goed begin
Vrijdagmiddag begon het evenement. Een flink aantal inwoners werd in het zonnetje gezet door de organisatie van Volksfeesten Zenderen. Mensen konden voor tien euro iemand nomineren die het verdient om wat lekkers te krijgen. In samenwerking met De Zuivelhoeve heeft de organisatie vrijdagmiddag zestien pakketjes bij de genomineerden rondgebracht. “De mensen waren heel erg blij en trots. Ze vonden het superleuk dat wij langskwamen, dus het begon direct goed!” 

Puzzeltocht voor de kinderen
Zaterdagochtend was er van 10.00 uur tot 13.00 uur een activiteit voor de kinderen opgezet. Ze gingen een puzzeltocht lopen in Hawaiiaanse kleding. Door het dorp werd een puzzeltocht uitgezet, ook een geslaagde activiteit volgens Sonder. “We hadden wel veertig à vijftig kinderen die meededen, het weer was perfect en iedereen vond het superleuk. Ik denk dat het niet beter kon.” 

‘Hoofdactiviteit’
Voor de organisatie was de avondactiviteit het meest spannend. Een grote onlinebingo in samenwerking met de BingoBoys uit Enschede. “Achteraf was het heel goed georganiseerd, maar vooraf vroegen we ons wel af of er überhaupt mensen mee zouden doen”, lacht Sonder. Uiteindelijk werden er 362 kaarten verkocht en deed iedereen fanatiek mee. “Het was écht heel leuk. Voor mij persoonlijk was het echt boven verwachting. Maar we zijn heel blij dat iedereen enthousiast was en het leuk vond.”

“Of dit een idee voor de toekomst is? Nee, dat denk ik niet. Het was super en het liep voorspoedig, maar we hebben toch liever een fysieke editie. Daar gaan we voor!”, besluit Sonder.