Sport & Vrije tijd

Zomerprogramma Museumboerderij de Wendezoele

24 juli t/m 4 augustus

In de zomervakantie zijn er weer schitterende traditionele activiteiten te zien en te beleven ...

 

OOGSTWEEK - 24 t/m 28 juli

Op de akkers van de Wendezoele groeit graan dat je tegenwoordig bijna niet meer ziet in het Twentse landschap, zoals haver, tarwe, spelt en rogge. In de oogstweek zal het graan op traditionele wijze worden geoogst. Er wordt wisselend gebruik gemaakt van authentieke maaimachines en handmatig maaien. De werkzaamheden worden door vrijwilligers verricht die de oude werkmethoden nog beheersen. Het is een prachtig schouwspel waarbij de maaiers en bindsters in traditionele kleding hun werkzaamheden zullen verrichten. Net zoals vroeger mag iedereen, zowel jong als oud, een handje meehelpen met de graanoogst en het rooien van de aardappelen. Deze activiteit is afhankelijk van het weer.

 

BIJEN EN HONING - 31 juli t/m 4 augustus

De zomerhoning wordt geslingerd. Een mooie gelegenheid om bezoekers mee te nemen in de wereld van bijen en honing. Onze imker vertelt er graag over. Natuurlijk is er gelegenheid om te proeven en de honing is ook te koop.

 

AKKERS BEWERKEN MET PLOEG EN PAARDEN - 3 augustus

Nadat de oogst is binnengehaald wordt de akker weer geploegd. Overal op het land steken immers nog delen van de graansprieten, de “stoppels”, boven de grond uit. De boer ploegt het stoppelland met ploeg en twee indrukwekkende en oersterke trekpaarden om, zodat het land gereed wordt voor de winter. Kom genieten van dit mooie tafereel dat niet alledaags meer is!

 

De activiteiten oogsten en ploegen zijn afhankelijk van het weer. Kijk voor actuele berichtgeving op de website: www.wendezoele.nl

 

Openingstijden tot 29 september:

Op woensdag t/m zondag: van 13.30- 17.00 uur

Twickelerlaan 14 7495 VG Ambt Delden Tel.: 074 376 26 99 M: 06 55 34 43 32 M: 06 44 09 97 90 reservering@wendezoele.nl info@wendezoele.nl. Gratis parkeren.

 

Voor iedereen toegankelijk!

Ook toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Scootmobielen kunnen geen gebruik maken van onze trapliften. Oplaadpunt voor elektrische fietsen aanwezig. Huisdieren, mits aangelijnd, zijn welkom.

 

Entree & Rondleidingen

Kinderen tot 4 jaar gratis, 4 t/m 12 jaar € 1,00 vanaf 13 jaar € 4,00 Rondleidingen met gids, voor groepen vanaf 8 personen, zijn op afspraak mogelijk voor € 6,50 per persoon -d.i. inclusief het entreegeld. Informeer ook naar onze aantrekkelijke groepsarrangementen. Mail naar reservering@wendezoele.nl. Voor groepen en huwelijken zijn we op afspraak ook buiten deze tijden geopend. Mail naar reservering@wendezoele.nl