Sport & Vrije tijd

Zeventig Bornse kinderen vermaken zich opperbest

BORNE – Op dinsdag 4 januari organiseerde Borne Sport sportactiviteiten voor kinderen uit groep 3 tot en met groep 8. De organisatie kon op een goede opkomst rekenen, met maar liefst zeventig deelnemers. “Het was een geslaagde ochtend voor de kinderen, eindelijk mochten de kinderen weer lekker sporten”, steekt Danny Berghuis van Borne Sport van wal.

Door de algehele lockdown in Nederland kunnen maar weinig activiteiten doorgaan, maar daar wist Borne Sport een oplossing voor. Kinderen konden zich opgeven voor: dans, bootcamp, korfbal, tennis en voetbal. Voor kinderen uit groep 7 en groep 8 was er ook de mogelijkheid om te mountainbiken. “Blijkbaar was de behoefte groot, want de aanmeldingen stroomden binnen. Het was een heel leuke dag en gelukkig hadden we goed weer”, vervolgt Berghuis. 

Berghuis benadrukt dat de vakantieactiviteiten niet alleen worden georganiseerd zodat kinderen kunnen bewegen, maar ook voor het sociale aspect. “Tegenwoordig kruipen kinderen erg snel achter de spelcomputer. Met deze sportieve activiteiten hopen we de kinderen te motiveren om te blijven bewegen en daarnaast is het erg goed voor het sociale aspect. Kinderen worden hierdoor indirect gedwongen om samen te werken en om te sparren met andere kinderen. Dat zijn voor ons de belangrijkste speerpunten”, besluit de organisatie.