Sport & Vrije tijd

We gaan weer schaatsen!

Fototgraaf: Tom Smit
Fototgraaf: Tom Smit

HENGELO - Eind september is voor de leden van Hengelose IJsclub het moment om weer het ijs op te gaan. Vanaf 26 september opent IJsbaan Twente haar deuren en zal het asfalt van Combibaan Hengelo worden verruild voor het ijs.

Het was een bijzondere zomer waarin, met inachtneming van de coronamaatregelen, eerst alleen individueel gesport kon worden. De blijdschap was groot toen alle leden weer samen konden trainen in de open lucht. Met veel plezier en fanatisme werd geskeelerd, gelopen en gefietst en inmiddels staat het nieuwe schaatsseizoen op het punt van beginnen.

Elk jaar kijken de schaatsliefhebbers reikhalzend uit naar de start van het winterseizoen. Vanaf maandag 28 september gaan de ijstrainingen van de Hengelose IJsclub weer van start. Afgelopen zomer zijn veel kinderen met skeeleren begonnen en zij zullen eind deze maand voor het eerst de overstap maken naar het ijs.

De Hengelose IJsclub biedt de mogelijkheid voor iedereen om tot twee gratis proeflessen te volgen waarin kennis gemaakt kan worden met het schaatsen in clubverband. Voor kinderen is er ook een proefabonnement; zij kunnen 2 maanden bij de vereniging komen schaatsen voor 20 euro.

Eigen schaatsen en helmen zijn voor kinderen niet nodig, er is voor hen voldoende materiaal te leen. Iedereen is van harte welkom en aanmelden voor de proeflessen en het proefabonnement kan via de website https://www.hijc.nl/Hengelose-IJsclub/Lidmaatschap/Aanmeldformulier

Zowel IJsbaan Twente als de verenigingen hebben uiteraard extra maatregelen getroffen om veilig samen te kunnen sporten en de verspreiding van corona te voorkomen.