Sport & Vrije tijd

Succesvolle volleybalspeeltuin: ‘Kinderen vinden het hartstikke leuk’

BORNE – Apollo 8 organiseerde op zondag 9 en 16 mei een volleybalspeeltuin voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Speciaal om kinderen kennis te laten maken, organiseerde de volleybalvereniging deze dag. De eerste twee volleybalspeeltuinen zijn al geweest, maar op 30 mei 2021 vindt de volgende volleybalspeeltuin plaats. Anika de Beer van de organisatie laat weten hoe het evenement tot stand is gekomen.

“Wij merken dat kinderen heel erg weinig sporten vanwege het coronavirus. Wij wilden daarom een laagdrempelig evenement organiseren waar kinderen gemakkelijk aan mee kunnen doen en zonder aanmelding”, legt Anika uit. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen volgende week zondag gerust langskomen om ook te spelen. 

Apollo 8 heeft ervoor gekozen om het op een iets andere manier aan te pakken dan een ‘normaal’ volleybalevenement. “We hebben ervoor gekozen om volleybal wel centraal te laten staan, maar daarnaast zijn er ook allerlei spelletjes die niet volleybal-gerelateerd zijn. Of juist spelletjes die omgebouwd zijn naar volleybalspelletjes. Het is een combinatie van kinderspelletjes en volleybal.”

Nog altijd is er geen publiek welkom, maar dat mocht de pret niet drukken. “Inmiddels zijn we er steeds meer aan gewend dat ouders niet welkom zijn. Qua organiseren hebben wij het niet heel veel anders hoeven doen dan in andere jaren. Kinderen vinden het gewoon hartstikke leuk, dus dat is heel leuk om te horen natuurlijk”, besluit Anika. 

Kinderen mogen zondag 30 mei nog altijd langskomen en aanmelden is niet nodig! 

In het kort:
Volleybalspeeltuin
Datum: 30 mei 2021
Hoe laat: Tussen 13.00 uur en 14.00 uur
Waar: Beachvelden bij ’t Wooldrik in Borne
Aanmelden is niet nodig. 

Gratis meetrainen
Bevalt de volleybalspeeltuin of wil je graag eens kijken hoe het op een èchte volleybaltraining eraan toe gaat? Tot de zomer kunnen kinderen gratis meetrainen op dinsdagmiddag. Aanmelden kan via tc@apollo8.nl.