Sport & Vrije tijd

Stichting Plantenasiel Borne zet nieuw project op

Fotograaf: Jo-Ann Groenewegen van Dr. Green

BORNE – In samenwerking met Plant a Friend Nederland heeft Stichting Plantenasiel Borne een nieuw project opgezet, genaamd: ‘Plant a Friend’. Het project is een initiatief om eenzaamheid onder jongeren te verminderen.

“Door jongeren in contact te brengen d.m.v. een plantje/stekje hopen wij dat ze met andere jongeren in gesprek gaan over de ontwikkeling van de planten, maar ook dat ze andere gesprekstof aansnijden. Het plantje zorgt op die manier voor verbinding. Met dit initiatief hoopt Plant a Friend dat er leuke contacten ontstaan tussen jongeren”, legt Jacomijn Prinsen van Stichting Plantenasiel uit.

In oktober 2021 is het project overgenomen door Regio Westland, dat nu de eigenaar van het initiatief is. Zij willen Plant a Friend een succes laten worden door heel Nederland. Toen Jacomijn de oproep op de radio hoorde, zocht ze gelijk contact met de organisatie. “Ik heb direct allerlei voorbereidingen getroffen en heb het snel in gang gezet. Het lijkt me een heel mooi initiatief en kan in elke gemeente opgezet worden.”

Aanmelden?
Vanaf nu kunnen jongeren (16-28 jaar) uit Borne en omstreken zich aanmelden via de website www.plantafriendonline.nl (klik op regio Borne). Na aanmelding krijg je gratis een plantje/stekje thuisbezorgd. Je wordt dan in een appgroepje van circa vier personen met host geplaatst. “Vanaf dat moment ga je de uitdaging aan met andere jongeren om het plantje zo snel mogelijk te laten groeien.” Kom jij uit Borne of nabije omgeving: Zenderen, Saasveld, Hertme, Bornerbroek, Delden, Hengelo? En spreekt dit initiatief je aan? Meld je aan op www.plantafriendonline.nl (regio Borne).

Verder zoekt Stichting Plantenasiel vrijwilligers die het leuk vinden zo’n appgroepje te “onderhouden” d.w.z. niet op de voorgrond aanwezig maar observeren en evt. gesprekken op gang brengen. Stuur dan even een mailtje naar: Borne@plantafriendonline.nl. Heb je tijd over om de plantjes/stekjes bij jongeren langs te brengen, stuur dan een mail naar het bovenstaande mailadres.