Sport & Vrije tijd

Stefano van Heest wint zijn eerste kickbokspartij

Borne | Zaterdag 1 Juni 2019 heeft de 10 jarige Stefano van Heest uit Borne van kickboksschool Private Victory op het kickboksgala The Friendly Games bij Scorpio Gym in Almelo gewonnen van de ervaren en lokaalfavoriet Damaney Westerink van Team Aerts uit Enschede.

In de tweede en laatste ronde richtte Stefano van Heest zich meer op harde Low-kicks met stoten naar het lichaam, en hier had de 11 jarige Damaney Westerink geen antwoord op. Het was voor Stefano Heest in Almelo zijn eerste kickbokspartij en heeft deze met 3-0 gewonnen.

 

Ahmad Alasalem uit Borne mocht in Almelo een demopartij vechten, Ahmad heeft super gevochten en heeft in elke ronde meer punten geschoord. Tyrone Luimes zou uitkomen tegen Dilion Salakory van Atty's Gym uit Wierden maar Dilion werd een half uur voor de partij ziek en Tyrone kreeg een andere tegenstander. De invaller Sef van El Torro uit Glanebrug werd overklast en lag in de eerste ronde binnen 35 seconders op het canvast. Vervolgens mochten de Amazonen van Private Victory de ring in. De partij van Emily Papenhuijzen was uitgevallen en op het laatste moment werd zij gevraagd voor een invalpartij tegen de 6 kilo zwaardere Luz de Vries van Scorpio Gym. Emily Papenhuijzen, pas 3 maanden bezig met kickboksen, kon ondanks mooie kickbokscombinaties en mentaliteit niet op tegen het te grote gewichtsverschil. Als laatste mocht Debora Luimes uitkomen tegen Angelina Fazli van Team Shield uit Duitsland. Debora liet mooie combinaties, zoals binnen en buitenkant Low-kicks zien. Nadat Debora Luimes in de eerste ronde voorstond op punten gaf Angelina Fazli Debora in de tweede ronde een harde ongeoorloofde knie in het kruis gecombineerd met een directe stoot tegen het hoofd, het stoten tegen het hoofd is bij de jeugd niet toegestaan. Hierdoor kon de partij niet doorgaan. Doordat de jury ervan uit is gegaan dat de twee ongeoorloofde technieken niet opzettelijk waren werd het een onbeslist.