Sport & Vrije tijd

Ultra loper gaat stoppen

Sportman van 2019 weer terug uit China

Borne | Jan Albert Lanting kon er niet bij zijn, op het afgelopen sportgala, hij was op dat moment in China. Hij werd op dit sportgala tot sportman van 2019 gekozen. In China was hij op bezoek bij zijn dochter Rosaline, die Chinees studeert. Afgelopen weekend keerde hij terug, samen met zijn dochter. Met nog een kleine jetlag tussen de oren vertelt hij: “Ondanks de uitbraak van het  Coronavirus was het niet beangstigend, maar wel heel vreemd. Lege straten, verlaten hotels, waar we prima konden verblijven, soms helemaal alleen. Veel temperatuurcontroles en nu gelukkig weer thuis”.

De 61-jarige sportman is verguld met de titel sportman van het jaar. “Ik ben heel erg blij met de verkiezing van sportman van het jaar. Ik had er niet meer op gerekend, het afgelopen jaar heb ik nogal wat blessures gehad. Maar dankzij het begeleidingsteam is alles weer goed gekomen”. Met zijn dochter Rosaline (21) maakte hij een rondreis in China waar hij via Guilin-Lijiang-Chengdu naar Beijing reisde, de stad waar zijn dochter studeert. Het was de bedoeling dat zij daar bleef, maar ook daar werden maatregelen genomen om het Coronavirus buiten te houden, een reden waarom ze toch terugkeerde naar Borne. Ze zijn niet in besmette gebieden geweest in China. Wel zijn ze vaak gecontroleerd. Ze moesten, van de autoriteiten, hun hele reisplan voorleggen. Onderweg waren er wel veel controles waarbij hun temperatuur werd gemeten. Ze hebben zich steeds met mondkapjes beschermd. Bij terugkeer in Nederland vond er geen enkele controle plaats. Ze voelen zich beide goed en er is geen enkele aanwijzing dat ze besmet zijn geraakt.

 

Ultra loper stopt

Deze week gaat Lanting weer trainen voor een aantal wedstrijden. Hij wil dit jaar nog vol maken maar heeft ook een definitieve beslissing genomen. “Ik ben al vanaf 2006 ultraloper. Dit jaar nog een paar wedstrijden en dan stop ik ermee. Ik ben er een beetje klaar mee, het is mooi geweest. Ik heb een prachtige tijd gehad en kijk daar met voldoening op terug”. WA