Sport & Vrije tijd

Sportief genieten van de omgeving: Zeventigste Twentse Fietsvierdaagse

REGIO – De Twentse Fietsvierdaagse vanuit Almelo staat volgende week weer op stapel en het sportieve evenement viert dit jaar een jubileum, het wordt namelijk voor de zeventigste keer georganiseerd. Het is dus een jubileumeditie met veel verrassingen. Onderweg wacht bij de diverse stempelposten en bij Preston Palace (waar dagelijks de start en de finish is) voor de meerdaagse deelnemers een leuke verrassing. Kinderen tot zes jaar mogen in dit jubileumjaar gratis deelnemen. Voor de jonge deelnemers is er dagelijks onderweg en aan de finish een leuke activiteit. 

Geniet vier dagen lang van de mooie natuur van Twente; een belevenis voor alle leeftijden. De routes voeren over veel fietspaden en prachtige landwegen door koren- en maïsvelden en langs De Doorbraak, die door de regio slingert.

De Twentse Fietsvierdaagse start dinsdag 6 augustus tot en met vrijdag 9 augustus in Almelo vanaf Preston Palace. Er zijn diverse afstanden om te fietsen: 25, 30, 45 en 65 kilometer. Iedere dag kan opnieuw een keuze worden gemaakt welke afstand en ook is het mogelijk om per dag deel te nemen. De starttijd is dagelijks vanaf 8.30 uur. Routerichtingen (uitgaande van de 65 km-route): dinsdag richting Boekelo, Woensdag richting Itterbeck (D), donderdag richting Diepenheim en vrijdag richting Hellendoorn. De routes zijn te volgen aan de hand van pijlen, maar daarnaast is er ter ondersteuning ook een gedrukte route. Fietsen is op deze wijze een sportieve belevenis met volop ruimte om te genieten van de omgeving.

Op donderdagavond 8 augustus is er een gezellige 'Zadelpijnparty' om bij te komen van drie dagen fietsen en gezellig op deze feestavond met elkaar te genieten van het horeca-aanbod en van muziek. De kosten voor deze avond zijn twintig euro (en dat is inclusief warm, koud en dessertbuffet en drankjes).

Meer informatie over deze fietsvierdaagse is te vinden op www.almeloevents.nl. Aanmelden kan ook via die site middels het inschrijfformulier. Bij voorinschrijving via de website kan via iDeal betaald worden.