Sport & Vrije tijd

Rugbyers luiden zomer in op Het Hulsbeek

De jeugd van Rugbyclub Dragons begon de zomer goed: met een paar vurige partijtjes beach- en waterrugby op Het Hulsbeek.

BORNE - Rugbyclub Dragons startte de zomer met een wel heel speciale training voor haar jeugd: beach- én waterrugby bij Het Hulsbeek. De jonge draken namen daar vol power strand 2 over. Vervolgens konden de aanwezige gasten onverwachts genieten van een vurige strijd tussen de in teams verdeelde rugbyers. 

“Wij organiseren voor onze jeugd vaak leuke dingen tijdens of naast de trainingen. We maken plezier op én naast het veld”, vertelt jeugdtrainer Matthijs Tempelman enthousiast. “Rugbyen in mul zand is zwaar. Het vergt wat om een goede tackle of mooie try te maken. Leuk om eens heel anders met je sport bezig te zijn. Kwam de bal in het water, dan ging het rugbyen daar gewoon op volle kracht door; een spektakel om te zien!” 

De woensdag is de vaste trainingsdag voor de jonge Dragons. Kinderen van 6 tot 16 jaar trainen dan van 18.30 tot 19.30 uur; normaal gesproken op het eigen rugbyveld aan de Pruisische Veldweg. De jeugd vanaf 10 jaar traint ook op vrijdag. Kinderen zijn altijd welkom om een paar keer gratis te komen proeftrainen. 

Meer informatie: www.rugbyclubdragons.nl