Sport & Vrije tijd

Presentatiewedstrijd Apollo 8 tegen Talentteam Papendal Arnhem

Borne | Op zondag 29 september presenteert het eerste damesteam van volleybalvereniging Apollo 8 zich aan het thuispubliek in sporthal De Veste in Borne. Tegenstander van de eredivisionist is het Talentteam Papendal Arnhem, dit seizoen onder leiding van oud-bondscoach Avital Selinger. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

’De groep die er nu staat is enorm leergierig. We hebben de laatste weken hard gewerkt en maken zichtbaar stappen vooruit. De stabiliteit in ons spel is in deze fase van de voorbereiding nog een aandachtspunt’, aldus het trainersduo Bart en Thijs Oosting.

 

‘We hebben zes nieuwe, veelal jonge speelsters aan de selectie toegevoegd. Met veel aanvalskracht zijn we sterker dan vorig seizoen. De wedstrijd om de Supercup tegen Sliedrecht Sport wordt een mooi meetmoment voor ons om te zien waar we staan. Hopelijk kunnen we voor een verrassing zorgen. Maar we kijken natuurlijk ook uit naar de presentatiewedstrijd waar we ons team voor komend seizoen presenteren aan ons thuispubliek en andere belangstellenden’, besluiten de broers.

 

Nieuwe aanwinsten Apollo 8 heeft de nodige veranderingen ondergaan ten opzichte van vorig seizoen. Nieuw in de gelederen zijn spelverdeelster Kim Klein Lankhorst (Sudosa-Desto), diagonaalspeelster Tess de Vries (Dros-Alterno), passer/loper Rianne Vos en middenaanvalster Eline Geerdink (beide Talentteam), passer/loper Annelies Dokter (Donitas) en libero Florien Reesink (Sliedrecht Sport). Op zaterdag 5 oktober speelt Apollo 8 de allereerste officiële wedstrijd van het seizoen. In de strijd om de Supercup is Sliedrecht Sport de tegenstander. De wedstrijd begint om 19.30 uur in Sliedrecht. Iets meer dan een week later, zondag 13 oktober, begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen streekgenoot Eurosped.

 

Publiek van harte welkom Apollo 8 nodigt publiek van harte uit om te komen kijken bij de presentatiewedstrijd. De toegang tot de wedstrijd is gratis. Gezien de verwachte drukte en de beperkte parkeergelegenheid adviseert de vereniging om met de fiets of lopend naar sporthal De Veste te komen.