Sport & Vrije tijd

Coach Arnoud Bartelink: “We zijn heel erg goed bezig in de gemeenschap”

Pre-OLYMPIC GAMES 2021 bij RKSV NEO

BORNE – Afgelopen zondag zijn een aantal kinderen lekker actief en sportief bezig geweest op Sportpark ’t Wooldrik. Onder leiding van Studenten van het ROC en de CALO en deelnemers van het ROC werd een leuk spellencircuit uitgezet. 

Het Pre-Olympics spellencircuit werd van 09.30 uur tot 11.30 uur georganiseerd voor kinderen tussen zes en negen jaar en van 12.00 uur tot 14.00 uur voor kinderen van tien tot twaalf jaar. De Pre-Olympic Games is er voor alle jeugd uit de gemeente Borne die lekker buiten wil sporten. Het is een initiatief van een aantal enthousiaste ROC en CALO studenten. Gezamenlijk voeren zij het Maatschappelijk Dienst Tijd (MDT) project Fc Noaber Deal Light uit, een traject waarbij jongeren in 32 uur iets organiseren voor andere jongeren. In ruil voor de inzet ontvangen de jongeren een klein zakcentje.

Grote glimlach bij de kinderen
De studenten zijn tevreden, ondanks de geringe opkomst. “Nu de coronarestricties weer wat minder zijn, gaan kinderen toch vaak andere dingen doen, maar desondanks was het een heel erg leuke dag. Alle kinderen waren heel erg enthousiast en ging weer weg met een grote glimlach. Daarmee hebben we ons doel al bereikt.” 

Voor de kinderen waren er verschillende activiteiten. “De kinderen mochten onder meer discuswerpen met een frisbee, speerwerpen, hordenlopen en verspringen. Met al die spelletjes konden ze punten verdienen en de eindscore mochten ze - met een lekker stuk fruit - mee naar huis nemen. Alle kinderen waren heel blij en trots. Een geslaagde dag!” 

Kinderen activeren
Veel jeugd kruipt tegenwoordig sneller achter de spelcomputer en daar wil Jongerencoach Arnoud graag wat aan doen. “Het is een mooie uitdaging om de jeugd te activeren met deze activiteiten. Ik denk dat we, in samenwerking met de gemeente Borne, heel erg goed bezig zijn in de gemeenschap. Ik ben heel erg blij dat deze activiteiten bijdragen aan een gezonder en vitaler Borne”, besluit Arnoud.