Sport & Vrije tijd

1e plaatsen voor Jayden Middelburg en Quinten Creutzberg.

Opstaptoernooi te Markelo

Borne | Op 12 oktober hield het district Oost-Nederland het eerste Opstaptoernooi van het seizoen 2019-2020.

Om kwart voor acht ’s morgens vertrok het begeleidingsteam uit Almelo en Hengelo. Marijn Hanstede, Rita Evenberg, Eva-Loes Huitsing, Bjorn Linde en Ferry Evenberg togen naar Markelo om de 25 JPT judoka bij te staan op dit toernooi. De drie judoka die om 9 uur moesten beginnen, waren al op weg om op tijd op de weging te zijn.

 

Tias Fikkert, Claudia Alberts en Leon Selfie zaten in het eerste blok. Tias wist de tweede plaats te bereiken, Claudia werd derde en Leon werd vijfde. Op het moment dat er matten vrij waren, werd gestart met de partijen uit het tweede blok. Jayden Middelburg wist een eerste plaats te bereiken, Wessel huis in ’t Veld en Giulia Melisie wisten met een derde plaats naar huis te gaan. Simon Vaandering, Marijn Stoelhorst, Julian Parnell, Tim Japin, Kfir Janusch, Luc Sevensma en Tristan te Kulve moesten genoegen nemen met een vierde of vijfde plaats.

 

In het derde blok wist Quinten Creutzburg de eerste plaats te bereiken door alle partijen met ippon te winnen, één partij zelfs binnen 8 seconden. Thijs Kamphuis, Nora Simens en Guusje Bekhuis wisten tweede te worden. Noah Abdoel, Romeo van Staveren en Roy Eenkhoorn werden derde. Thijmen Visser, Chris Nijhuis, Matthijs Verhaar, Rick Japin en Joris Nijmeyer werden vierde.

 

In de pauze van dit derde blok werd scheidsrechter Nico Haafkes geëerd voor zijn 50-jarige inzet voor het district Oost Nederland, als scheidsrechter, lid van de technische commissie, lid van de scheidsrechterscommissie en als bestuurslid. Hij kreeg een beeld als dank en er werd een trofee beschikbaar gesteld voor een talentvolle scheidsrechter, de Nico Haafkes trofee. Naast dit eerbetoon werd een andere scheidsrechter in het zonnetje gezet. Peter Arkenbout is gepromoveerd tot “Continental referee” de tweede scheidsrechter ooit uit Oost-Nederland die dit heeft bereikt.

 

Goud en zilver voor Judo Promotion Twente op Open Drents Judo Kampioenschap te Emmen.

Elisa Melisie wint overtuigend goud

Op het Open Drents judokampioenschap is het Elisa Melisie die het hoogste plekje op het podium bezet namens Judo Promotion Twente. Door 4 partijen voortijdig te beëindigen met ippon laat Elisa zien goed in vorm te zijn. Daarbij laat ze o.a. de Zweedse Melody Orfandiou achter zich.

 

3 x zilver voor Judo Promotion Twente Tot de finale wint ook Hanneke overtuigend met aanvallend judo haar partijen. In de finale moet ze echter Inaya Verharen van Judoclub Sato voor zich laten. Zilver wordt hiermee haar deel. Dit geldt ook voor Jochem van Dijk, die het ondanks een schouderblessure tot de finale weet te brengen. Ruben Vaandering wint ook 3 partijen overtuigend, waarna in de finale de winst gaat naar de Zweed Adam Kostoev.

 

Ruben Wilbrink, Luca Dikken, Noud Karperien en Sem Kalwij winnen ieders 2 partijen, niet voldoende om de eindronde te halen. Ze laten, evenals Imke Geselschap, Chiara Melisie, Taro en Emi Zwak technisch goed judo zien. De coaches hebben trainingsdoelen met hen besproken, zodat het toernooi een goede stap in hun ontwikkeling is. Voor meer informatie: www.judopromotion.nl