Sport & Vrije tijd

NEO bezegelt degradatielot Victoria'28 met 6-0 zege

Borne | NEO heeft in het duel met Victoria'28 een rimpelloze 6-0 overwinning behaald. De score had gemakkelijk in de dubbele cijfers kunnen eindigen, maar goed keeperswerk van Justin Juffer, een paar treffers op de paal en de nodige onzorgvuldigheid deden de doelpuntenproductie stokken bij een half dozijn.

Eerste helft

De eerste kleine kans ontstond voor de thuisclub via de, nog steeds, razendsnelle Nick ten Cate. Uit een moeilijke hoek schoot hij in het zijnet. Vervolgens was het echter NEO dat de klok sloeg. Agressief en naar voren spelend en kans op kans creërend. Jochem Stam schoot net naast, een schot van Ron Spoler werd van de lijn gehaald en Twan Weghorst schoot op de lat. Tot een treffer leidde dat in eerste instantie niet. NEO bleef echter naarstig op zoek naar de openingsgoal. Na een mooie actie van Max Brunninkhuis werden inzetten van Twan Weghorst en Ron Spoler nog wel gestopt. Kort daarop schoot Mauro Lohuis ook nog rakelings naast, maar na ruim twintig minuten kwam dan eindelijk de meer dan verdiende voorsprong. Een hoekschop van Max Brunninkhuis leek te hard, maar Rick ten Tusscher promoveerde de bal op fenomenale wijze toch tot de 0-1. Na nog een paar kleine kansen voerde Bas Spenkelink de score op naar 0-2. Spenkelink stond korte tijd later ook aan het eind van een geweldige aanval via Ron Spoler en Pascal van Berkum die de 0-3 voorsprong betekende. Nadat Max Brunninkhuis nog een enorme kans op 0-4 miste werden de kleedkamers opgezocht.

 

Tweede helft

NEO, dat Bas Smits, Robin Oude Kamphuis en Bjorn Tijhuis om uiteenlopende redenen miste, ging na rust verder op dezelfde voet. Victoria kreeg nauwelijks gelegenheid fatsoenlijke aanvallen op te bouwen en nadat achtereenvolgens Jochem Stam en Pascal van Berkum op Juffers stuitten en Twan Weghorst's schot op het nippertje gekraakt werd, werd de daaropvolgende hoekschop van Jochem Stam in één keer tot doelpunt gepromoveerd: 0-4. Jan Willem van Holland bracht Stijn Hondeveld, Mats Velner en Wout Lansink in, maar dat had eigenlijk geen invloed op het spelbeeld. Jochem Stam en Twan Weghorst stelden met vlammende schoten Juffers op de proef, Rick ten Tusscher schampte de bal slechts na de mooiste aanval van de avond en Max Brunninkhuis deed een geslaagde imitatie van zijn grote gemiste kans van het eerste bedrijf. Ondanks de matige afwerking in die fase sierde het NEO dat het gedreven bleef spelen en het regende kansen. De ongelukkig spelende Twan Weghorst kreeg nog twee kansen, Mauro Lohuis zag een striemend schot op miraculeuze wijze tot hoekschop verwerkt en Pascal van Berkum kopte daaruit op de lat. Nadat Bob Peterman attent was bij zo ongeveer de enige kans van de thuisclub viel vlak voor tijd de 0-5 toch. Van Berkum had de actie in huis, Rick ten Tusscher bezorgde de bal bij Max Brunninkhuis die simpel binnentikte. De koek was daarmee nog niet helemaal op want in de extra tijd prikte Rick ten Tusscher zijn tweede van de avond binnen, daarmee de eindstand op 0-6 bepalend.

 

Een rimpelloze zege voor NEO dat zondag 12 mei af gaat wachten of WVV'34 voor een stuntje kan gaan zorgen bij Eilermark. Op 19 mei volgt dan het thuisduel tegen datzelfde Eilermark en wat zou het mooi zijn als dat duel nog ergens om gaat!