Sport & Vrije tijd

Leerzaam kickboxtoernooi

Borne | Afgelopen zaterdag 29 juni 2019 mochten 4 vechters van kickboksschool Private Victory Borne deelnemen aan het prestigieuze kickboksgala in Meppen Duitsland, georganiseerd door Angelo Meola. Als eerste mocht Tyrone Luimes de ring in, Tyrone train tevens bij Fight Academy Almelo met als trainer/coach Semih Yologlu.

vlnr Emely Papenhuijzen, Julia Steenblik, Marthijs Lansink, Tyrone Luimes, Roy Luimes, Bob Schippers
vlnr Emely Papenhuijzen, Julia Steenblik, Marthijs Lansink, Tyrone Luimes, Roy Luimes, Bob Schippers

Tyrone Luimes(PVB/FAA) vs Pieter Visser(Angelogym).

Pieter zat in een hogere gewichtsklasse hij was 3,5 kilo zwaarder dan Tyrone. De jonge vechters lieten mooi technisch en snel kickboksen zien Tyrone wist 1 van de 3 ronde op punten te winnen, vandaar een unanieme juryuitslag 3-0 voor Pieter Visser. Als tweede mocht Emely Papenhuijzen(Private Victory Borne) uitkomen tegen Isa Hommels(Angelogym) Het was een mooi en hard gevecht. In de tweede ronde werd de wetstrijd gestaakt door medische interventie.

 

Marthijs Lansink van Private Victory Borne was enkele weken uitgeschakeld wegens een liesblessure ondanks dat hij daardoor geen optimale voorbereiding heeft gehad, nam Marthijs het op tegen Marouan el Yacoubi(Angelogym). De ervaren Marouan el Yacoub begon vel met harde Low-kicks, Marthijs pareerde goed met stoten naar het lichaam en probeerde de harde Low- kicks van zijn opponent te blokken, in de eerste ronde kreeg Marthijs 8 tellen rust. In de tweede ronde beëindigde de scheidsrechteren de ongelijke partij.

 

Als laatste vechter van Private Victory mocht Bob Schippers uitkomen tegen Daniel Kinino(Chok Dee). In de eerste minuut van de partij kreeg Bob een ongeoorloofde harde trap in zijn kruis. later in de partij incasseerde Bob een rechtse high-kick, maar ondanks dat Bob zichtbaar was aangeslagen ging hij stug door en deelde rake klappen uit. In de laatste secondes van de tweede ronde besloot zijn trainer/coach Roy Luimes de partij te stoppen door de handdoek in de ring te gooien en hierdoor zijn pupil in bescherming te nemen. Het was voor de vechters een zeer leerzaam toernooi.