Sport & Vrije tijd

Maarten Kemna: “Iedereen mist het sociale contact van klootschieten”

Klootschietvereniging Hertme ging met gehaktballen langs de deuren

HERTME – Door het coronavirus ligt het klootschieten al een hele tijd stil. Voorzitter Maarten Kemna van KV Hertme vindt het moeilijk om leden betrokken te houden, maar heeft in samenwerking met het bestuur een aantal mooie acties bedacht zoals het rondbrengen van gehaktballen langs de leden.

“Natuurlijk was iedereen echt enthousiast. We gingen in groepjes van twee langs de deur”, legt Maarten uit. “De leden snappen ook heel erg goed dat wij er niet veel aan kunnen doen. Wij vinden het ook heel vervelend, maar staan machteloos aan de kant. We hebben al wel vaker aan het organiseren van acties gedacht, maar wij zijn afhankelijk van de nieuwe maatregelen. Onze leden waardeerden het ook echt dat wij deze actie hebben bedacht.” 

Waarom gehaktballen?
Maarten legt uit waarom er juist gehaktballen geregeld werden voor de leden. “Wij hebben geen kantine met KV Hertme en daarom wordt er altijd de derde helft georganiseerd door Hotel Jachtlust. De vereniging telt 120 senioren en dan is het altijd een heel gezellige derde helft. Regelmatig hebben we dan hapjes op tafel, maar met name de gehaktballen zijn erg populair, daarom wilden we kijken wat we daarmee konden doen.”

Volgens de voorzitter van de vereniging is Hennie Kemna met het idee gekomen. “Hennie is een actief lid en kwam met het idee om gehaktballen rond te brengen bij de leden. De meeste leden hebben al bijna een jaar niet meer een gehaktbal van Hotel Jachtlust kunnen eten en dat willen we de mensen toch geven!”

Ontspanning
Met name de sociale contacten worden gemist, zo stelt Maarten. “Klootschieten wordt bij de meeste leden toch meer als ontspanning gezien dan als fanatiek sporten. Al doe ik het zelf wel echt voor het fanatisme. Het competitiegehalte is dan ook erg hoog, maar de meeste leden zitten er wel bij voor de ontspanning. Daarvoor willen we genoeg acties organiseren”, besluit Maarten.


Uw reactie