Sport & Vrije tijd

Kinderspeelmiddag en dorsdag bij Museumboerderij Wendezoele!

AMBT DELDEN - De komende herfstvakantie zijn er weer verschillende activiteiten voor jong en oud bij Museumboerderij Wendezoele. Woensdagmiddag 20 oktober organiseert de Wendezoele weer een ouderwets gezellige kinderspeelmiddag. Kinderen en ouders kunnen vanaf 13.30 uur terecht bij de Museumboerderij om samen te spelen en te genieten van alles en iedereen.

Kinderspeelmiddag
Het programma staat weer vol met leuke spelletjes en bezigheden, zoals kruiwagenrace, ringwerpen, pindakaashuisje maken, spijkerpoepen, balspellen, werpspellen, koekhappen, de was doen en ophangen en genieten of griezelen van een echte heks die spannende dingen laat zien en doet met de dappersten …! Of wil je gewoon naar andere mensen kijken, naar de varkens, de koeien en de kippen. Natuurlijk worden er weer pannenkoeken gebakken en zijn er ijsjes uit de ijscokar.

Als het weer wat minder is dan is er binnen (in het Spieker) of op de Delle genoeg te doen. Een kinderspeelmiddagje op de Wendezoele is altijd een succes voor kinderen met hun ouders of oma en opa’s….

Dorsdag
Zaterdag 23 oktober wordt het graan dat in de zomer is gemaaid, met een antieke dorsmachine gedorst. In plaats van de kleinschalige boerenmarkt is dit jaar gekozen voor het demonstreren van oude ambachten. Na het dorsen wordt het graan geschoond en gemalen. Net zoals vroeger mag het hele gezin, van jong tot oud meehelpen met het dorsen. Het dorsen kan alleen plaats vinden bij droog weer. Bij twijfel raden we u aan om op de website van de wendezoele, www.wendezoele.nl te kijken of het evenement doorgaat. 

De Wendezoele is in de herfstvakantie geopend van woensdag 20 oktober tot en met zondag 24 oktober van 13.30 tot 17.00 uur. Entree volwassenen € 4,-- en kinderen tot en met 12 jaar € 1,--. De allerkleinsten tot 4 jaar hebben gratis toegang.