Sport & Vrije tijd

Kijkje achter de schermen bij Kringloop Borne

BORNE - In het kader van de week van de Circulaire Economie kunnen belangstellenden zich op woensdag 9 februari aansluiten voor een kijkje achter de schermen bij Stichting Kringloopbedrijf Borne. Vanaf 10:30 uur zal er elk uur een rondleiding starten, onder leiding van één van de medewerkers. Voor deelnemende kinderen is er nog een kleine attentie.

Week van de Circulaire Economie
Van maandag 7 t/m zaterdag 12 februari vindt de zevende Week van de Circulaire Economie plaats. Samen met andere pioniers en initiatieven, inspireert Kringloop Borne anderen om volgende stappen te zetten en zo de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Benieuwd hoe circulair ondernemen werkt? Altijd al eens een kijkje achter de schermen willen nemen? Hoe kan ik als particulier of bedrijf bijdragen aan de circulaire maatschappij? Allemaal vragen die een antwoord vinden bij deze rondleidingen

Rondleidingen en gelegenheid om vragen te stellen
Op woensdag 9 februari zal tussen 10:30 en 15:30 uur elk uur een rondleiding starten onder leiding van een medewerker van Stichting Kringloopbedrijf Borne, gevestigd aan de Ambachtstraat 26. Tijdens de rondleiding worden bezoekers meegenomen door de recycle-straat (inbreng van goederen), het selectieproces, verkoopwaardigheid van ‘tweede-kans-spullen’, diverse artikelstromen, rondje door test-/ reparatieruimte en langs kleding en textielsorteer om ten slotte weer in de winkel te eindigen. Voor kinderen in de basisschool leeftijd is er bij vertrek nog een kleine attentie, zolang de voorraad strekt.

Over Stichting Kringloop Borne
De stichting heeft tot doel het exploiteren van een kringloopbedrijf, waarbij het aspect van recycling (circulaire economie) een belangrijke drijfveer is. De laatste jaren is de nadruk van de bedrijfsvoering nog meer verschoven naar recyclen. Naast het splitsen van afvalstromen voor verdere verwerking door bedrijven, bieden wij ook de mogelijkheid aan burgers om ‘tweede kans artikelen’ aan te schaffen in onze winkel. Daarnaast is een doelstelling om arbeidsplaatsen te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, werkervaringsplaatsen te bieden alsmede stageplekken en invulling van tijd voor taakgestraften. 

Voor extra informatie verwijzen wij graag naar de website: www.kringloopborne.com