Sport & Vrije tijd

Joris Lentfert rijdt nieuw PR maar laat punten liggen

Fotograaf: Erik de Ruijter
Fotograaf: Erik de Ruijter

BORNE - Na twee raceweekenden in Duitsland, werd er 16, 17 en 18 juli weer in Assen gereden. Race 6 en 7 van het seizoen stonden op het programma. Het weekend begon erg goed maar in twee races behaalde Joris maar weinig punten. 
 
Vrijdag stonden de trainingen en kwalificaties op het programma. In de trainingen had Joris een zeer goed gevoel met de BMW, helemaal nadat er ook nog een kleine aanpassing was gedaan aan de afstelling die goed uitpakte. Met veel vertrouwen ging hij van start in kwalificatie 1 en het plan was om er nog een stapje bij te doen in kwalificatie 2, met een verse Bridgestone achterband. Helaas verliep deze sessie de eerste minuten niet naar wens. Joris verloor namelijk zijn kneeslider (het blokje op je knie waarmee je over het asfalt gaat). Na een snelle pitstop en het aanbrengen van een nieuwe kneeslider, ging hij er nog eens goed voor zitten. Ondanks de onderbreking herpakte hij zich goed en wist zelfs een nieuw PR te rijden! Met een tijd van 1.43.8 kwalificeerde hij zich op plaats 8 met voor hem twee gastrijders uit het Duitse kampioenschap. Een prima eerste dag!

Dag 2 stond in het teken van de eerste race die voor Joris helaas niet lang duurde. Na een prima beginfase van de race, ging hij in de derde ronde onderuit. Gelukkig bleef Joris ongedeerd en viel ook de schade aan de motor mee. Het team heeft de motor ’s avonds weer perfect klaargemaakt voor de tweede race de volgende dag. Zondag ochtend reed Joris nog een warm up en een trainingssessie, het gevoel met de motor was direct weer prima. Race 2 werd een prachtige strijd om de 9e plaats. Joris voelde zich vooral in de eindfase sterk, maar ging in de fout. In een duel verremde hij zich, waardoor hij buiten de baan kwam en rechtdoor schoot. Daarbij behaalde hij ongeoorloofd voordeel waardoor hij achteraf nog twee plaatsen werd teruggezet in de uitslag. Het resultaat was dus een 11e plaats (9e zonder de twee gastrijders). 

Joris:“De eerste dag begon erg goed met een nieuw PR. We blijven stappen maken met de BMW. De valpartij was erg zonde en daar baalde ik goed van. Gelukkig viel de schade mee en heeft het team top werk geleverd, de volgende dag stond de motor er weer helemaal klaar voor. Race 2 was niet mijn beste race, maar in de eindfase van de race voelde ik mij sterk. Aan het eind van de race schoot ik rechtdoor en in een split second besloot ik om door te rijden. Ik had de twee gewonnen posities terug moeten geven. Dit was een grote fout. We hebben dit weekend veel punten laten liggen en we staan nu op plaats 8 in het klassement. We hebben de volgende race wat goed te maken!”

De volgende 2 wedstrijden worden verreden in Oschersleben (Duitsland), 6, 7 en 8 augustus.