Sport & Vrije tijd

Voetballers kunnen weer scoren

Jeugdsporters kunnen weer sporten

Borne | De tienjarige Senna schopte met volle kracht een bal richting doel en hij miste nog maar net. “Ik vind dit echt leuk, na al die weken weer een potje voetballen”. Zijn team maatje Timor is wat bedeesder, “ik vind het erg leuk en ik ben er erg blij mee”, geeft hij aan. Ze hadden er allemaal plezier in op het trainingscomplex van NEO afgelopen woensdag. Trainer Ivo Leuveld is ook enthousiast. “Het lijkt wel of ze veel gemotiveerder en sneller zijn, moet je kijken, super toch”. Hij weet zich geassisteerd door Robert Strijker die het vaste trainingsmaatje van Ivo, Harry Slootheer, vervangt. Het leek Harry niet zo handig om nu te gaan trainen. Hij behoort namelijk tot de risicogroep, dus bedankte hij even.

 

De gemeente Borne heeft besloten het sporten weer open te stellen voor de jeugd en jongeren uit Borne. Sporten is weer mogelijk op de sportparken ’t Wooldrik , tennisbanen Smash, tennisbanen buiten bij Racket en Fitcentrum, beachvelden, Cruijff-court, bij Sutu Wall Bornsche Maten, grasveld voor de Veste, sportveld Stroom Esch bij de vijver, sportpark ’t Vollenbroek Zenderen en locatie Scouting Twickel Borne en scouting St. Stephanus Martina (voor activiteiten van de verenigingen zelf). Het sporten is wel gebonden aan regels. Sporten mag, maar de jeugd van 13 tot en met 18 jaar moet 1.5 meter afstand houden. Dit is niet van toepassing op de jongere jeugd. Zij hoeven zich niet aan de 1,5 meter te houden. Verder moet men in sportkleding komen omdat de kleedkamers en douches gesloten zijn. De ouders mogen niet mee het sportpark op. Blijf thuis als je verkouden of grieperig bent en/of als er thuis iemand verkouden of grieperig is. En luister goed naar de aanwijzingen van de trainers/begeleiders.

 

NEO ging nog verder dan de gemeentelijke regels en had een protocol opgesteld van 16 punten. Bij aankomst werden de auto’s via drie vrijwilligers netjes naast elkaar gezet op het parkeerterrein. De ouders moesten wachten in de auto. Op het sportterrein was alles afgezet met linten zodat er geen kruising van komende en gaande jongelui was. NEO heeft een coronacoördinator aangesteld, Bart Freriks. “Ik ben erg tevreden over het verloop. We hebben van de veiligheidsregio mondeling toestemming gekregen om aan de slag te gaan. Het protocol wordt goed gevolgd, en wat overheerst is de discipline. Iedereen is blij weer te kunnen gaan sporten en is best bereid zich aan de regels te houden”. WA