Sport & Vrije tijd

IJsclub Hengelo en IJsclub Borne slaan handen ineen

BORNE - Na een winter waarin toch nog, maar veel te kort geschaatst is op natuurijs, is IJsclub Hengelo/Borne afgelopen maandag, 22 maart, weer skeeleren op de Combibaan. De pupillen van de Hengelose IJsclub zullen dan samen trainen met de pupillen van de Bornse Schaats- en skeelervereniging.

De ijsclubs uit Borne en Hengelo slaan vanaf dit seizoen de handen in één en zij verzorgen samen de skeelertrainingen voor de pupillen. Vanaf aanstaande maandag beginnen de skeelertrainingen voor de pupillen van de ijsclubs om 18.30u en deze eindigen om 19:30.

“Zoals elk jaar zorgen we hiermee voor een leuke zomeractiviteit, een goede voorbereiding op het komende schaatsseizoen en veel plezier! Op dit moment zijn we dus druk bezig om leuke en leerzame trainingen te bedenken”, laat de IJsclub weten.

Veel mensen hebben de afgelopen tijd skeelers gekocht om op straat te skeeleren. “We zien overal veel kinderen die de wieltjes onderbinden en daarom denken we dat het leuk is om de lessen voor hen aan te bieden. Door met ons mee te trainen krijg je de techniek snel onder de knie.”

Kinderen kunnen zich aanmelden voor 2 gratis vrijblijvende proeflessen, gebruik hiervoor het aanmeldformulier https://www.hijc.nl/skeelerlessen. Heb je geen materiaal, geen probleem! Je kan bij ons skeelers, beschermers en/of een helm lenen. “Uiteraard hebben extra maatregelen getroffen om veilig samen te kunnen sporten en de verspreiding van corona te voorkomen.”