Sport & Vrije tijd

Herstart 7×7-toernooi als seizoenafsluiting uitermate geslaagd

BORNE - Na een paar jaar onderbreking vanwege corona werd weer het traditionele 7×7-toernooi gehouden voor vrouwen en mannen vanaf JO17. ''En was het een succes en met name beregezellig tot in de late uurtjes'', aldus NEO.

Twintig teams waren verdeeld in een Europa en Conference League om al te grote niveauverschillen te voorkomen. Vanaf 17.00 uur werd het toernooi strak geregisseerd door Rogier Lohuis, Ben van der Tuuk, Wietske Runherd en Suzanne Oude Meijers, terwijl een achttal scheidsrechters de duels in goede banen leidden.

De teams hadden illustere namen als Bells Jingle Bram is single, De dorstige meiden, Douchevrij, Fc Pinti, Kansloos, Mira tambien aqui, Mobicep, Poarneminators en Tegen Tegen. Alle teams speelden vier potjes in de poulefase en daarna nog minimaal een wedstrijd in de kruisfinales. Rond 20.30 uur begonnen de finales en uiteindelijk wist Mobicep de Conference League te winnen en Zes Plus 1 (NEO 7) was de sterkste in de Europa League. Teamcaptains Brent Niemeijer en Daaf Bertelink namen hun prijs in ontvangst van Rogier Lohuis.

NEO: ''Wat er na afloop gebeurde was hilarisch. Werkelijk alles dat de naam meubilair mocht dragen werd naar buiten gesleept en op het terras werd een heerlijk feestje gebouwd met muzikale input van dj Pim. Het barpersoneel maakte overuren en de mensen aan de barbecue verrichten toparbeid.''