Sport & Vrije tijd

Hengelose Softbal Pupillen Kampioen 2020

HENGELO - Vier meisjes komen in juni 2019 met een schreeuw om aandacht. Ze willen graag softballen met een eigen meisjesteam bij Hengelo Giants. Iets meer dan aan jaar later is dat meisjesteam een feit. 10 jonge dames (ondersteund door twee jonge jongens gedurende het eerste jaar) in de leeftijd tussen de 8 en 12 jaar zijn kampioen geworden in de 1e klasse na een heel vreemd maar desondanks succesvol coronaseizoen.

“Hoe mooi zou het zijn als in 2020 het team zich op kan splitsen in een honkbalteam voor de jongens en een softbalteam voor de meisjes?” Daar is alleen nog wel wat voor nodig; minimaal 5 meisjes in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Een heel communicatieoffensief wordt opgestart in met name de wijk Slangenbeek, maar ook de ander wijken van Hengelo worden bereikt met posters, flyers, social media-uitingen, online advertenties, een rijdende reclamewagen, krantenartikelen en enthousiaste ambassadeurs van Hengelo Giants. En met succes, binnen no-time zijn er 8 meisjes die fanatiek aan de trainingen beginnen om succesvol aan de start van seizoen 2020 te verschijnen.

In de wintermaanden werd onder leiding van international Laura Wissink en assistent-bondscoach Martijn Guillot twee keer per week getraind om het team de broodnodige basis bij te brengen. Daarnaast volgenden alle dames de indoortrainingen van Eastern Athletics, een regionale stichting ter bevordering van de honkbal- en softbalsport. In de zomer echter zouden beide trainers, i.v.m. eigen sportieve activiteiten, minder tijd hebben om de meisjes de aandacht te geven die zijn verdienden. Daarom werd oud-international Lindsey Meadows benaderd om de trainingen te verzorgen. En gaandeweg het seizoen is daar nog oud-jeugdinternational en USA College coach Lynn Dollekamp aan toe kunnen voegen. Al met al een trainingsstaf waar ze in de hoogste afdeling van het Nederlandse Softbal jaloers op zouden zijn.

Maar hoe gekwalificeerd de coachingstaf ook is. De meiden moesten zelf hun tijd en energie erin steken, hard trainen om een razendsnelle ontwikkeling door te maken. En dat hebben ze gedaan! Van een stel jongen, onervaren en verlegen meisjes zijn het jonge dames geworden waar iedere tegenstander in de eerste klasse serieus rekening mee moest houden. De extra pitcher- en catchertrainingen wierpen hun vruchten af, de vele slagtrainingen resulteerden in harde hits naar het outfield en de ellenlange defensieve drills zorgden voor fraaie uitjes zodat de tegenstanders niet konden scoren.

Al met al reden genoeg om te werken aan een tweede jeugdig team met fanatieke meiden, waar de basis gelegd kan worden voor een sportief en leuke softbalcarriere. Hengelo Giants zijn hiervoor op zoek naar meiden tussen de 5 en 12 jaar oud! Schroom niet om contact op te nemen met Martijn Guillot 06 26 52 44 47, hij vertelt er graag meer over. Uiteraard zijn jongens ook nog steeds welkom bij Hengelo Giants om te komen honkballen