Sport & Vrije tijd

Tekst: MyLines

Crowdfundingactie voor Bornse ijsbaan

BORNE - Dat de zomer zich nog steeds niet echt heeft laten zien dit jaar, betekent nog niet dat veel mensen zich al met de komende winter bezighouden. Voor Maureen Snikkers en Kristel Hofsté is het anders: ze zijn al volop bezig om ervoor te zorgen dat de ijsbaan in het dorp er dit jaar wél komt, ondanks de (naweeën van) corona.

Vorig jaar moest Borne het vanwege corona zonder de gezelligheid van de ijsbaan stellen, maar de twee organisatoren zetten alles op alles om het dit jaar wel voor elkaar te krijgen. De twee denken dat het lastig wordt omdat de ondernemers die al jaren zorgen dat er geld is voor de winterse gezelligheid, dit jaar minder grote bedragen zullen schenken. Daarom hebben ze een crowdfundingactie opgezet. “Zoals we allemaal weten, hebben ondernemers een hele zware tijd achter de rug”, zegt Kristel Hofsté. “De horeca is maanden dicht geweest en ook andere ondernemers hebben de deuren lang moeten sluiten. We willen daarom niet nóg meer van onze ondernemers vragen, ze zijn net weer een beetje aan het opkrabbelen. Omdat de ijsbaan altijd een groot succes is en we denken dat heel Borne graag wil dat de kinderen dit jaar wel kunnen schaatsen in december, hebben we deze actie bedacht. Iedereen kan sponsoren, zo zorgen we ervoor dat het dit jaar wél door kan gaan. Al geeft iedereen een eurootje, dan wordt de last voor de ondernemers na zo’n heftige tijd minder. Voor en door Borne toch?”

Yeti de mascotte
Voor de crowdfunding is Yeti bedacht, een enorme ‘ijsmascotte’ die in het dorp flyert om aandacht te vragen voor de actie en dorpsgenoten vraagt te doneren. “We willen op een leuke manier aandacht vragen voor de ijsbaan. Zo’n mascotte valt mooi op”, vindt Kristel.

De organisatoren namen twee jaar geleden het stokje over van de eerste lichting. Toen was er weinig te organiseren vanwege de pandemie, maar ze zaten toen al vol wilde plannen. “De bedoeling was om een grote opening te doen met theater, toneel en muziek. We wilden disco-avonden organiseren voor de wat oudere kinderen en nog veel meer. Dat kan zoals het er nu naar uit ziet ook dit jaar niet, maar we gaan er echt voor om de jeugd van Borne weer iets leuks te bieden dit jaar. We hebben rekening te houden met de anderhalve meter en met de hygiënevoorschriften natuurlijk. We zullen ouders daarom vragen om hun kinderen waar mogelijk alleen te laten komen en kunnen dus zo het er nu op lijkt weer niet groots uitpakken, maar uit voorgaande jaren is gebleken dat de ijsbaan zo’n succes is; die lol op de ijsbaan willen we dit jaar gewoon weer.”

De eerstvolgende keer dat Yeti in het centrum rondloopt, is tijdens de koopzondag op 19 september.