Sport & Vrije tijd

Al zeven vestigingen in de regio

Corpus Milon Clubs, een nieuw manier van fitnessen

Borne | Vijf jaar geleden begon Harry Sanderink aan het Dorsetplein met zijn nieuwe formule op fitness gebied. Ondertussen zijn er zes vestigingen bijgekomen en is de Bornse vestiging verdubbeld in capaciteit. Er komen wekelijk 700 bezoekers naar het Dorsetplein. Ze hoeven nu niet meer te wachten. Borne is de eerste vestiging die twee cirkels heeft.

Harry Sanderink in zijn Bornse vestiging
Harry Sanderink in zijn Bornse vestiging

Sanderink kwam vijf jaar geleden in aanraking met het trainingsconcept Milon Cirkel. Het is afkomstig uit Duitsland. Daar zijn ondertussen meer dan 1.600 trainingscentra actief. Bij de Milon Cirkel staan 12 toestellen in een cirkel opgesteld. In 35 minuten ben je rond en heb je alle toestellen gehad. Hij besloot dit concept in Borne toe te gaan passen. “Wij zijn geen sportschool waar de mensen aan hun lot worden overgelaten. We zijn ook geen prijsvechter. Het is een kleine club en de begeleiding is bijna één op één. Het belangrijkste is dat mensen gemotiveerd raken maar vooral blijven. Doel is om de conditie op te krikken en een afslankdoel te behalen”.

 

Garantie

Het instellen op de apparaten van gewichten of zittingen is niet nodig. Ieder lid heeft een persoonlijke kaart. Als deelnemers beginnen dan stellen de toestellen zich automatisch in. “En omdat ik steeds per minuut een ander toestel moet doen, is het afwisselend en leuk. Ik voel me beter dan ooit tevoren”, aldus een van de deelnemers. “Iedereen die kiest voor de Milon Cirkel, heeft bovendien ook een 'niet tevreden – geld terug' garantie. Bevalt het u binnen de eerste drie maanden niet, en heeft u wel minimaal twintig keer getraind volgens de aanwijzingen van de instructeurs, dan krijgt u uw geld terug. Resultaatgarantie dus!”, aldus de ondernemer. Het bleek in Borne een schot in de roos. Op grond daarvan opende de 54- jarige ondernemer vestigingen in Hengelo, Wierden, Haaksbergen, Nijverdal en Tubbergen.

 

Vergunning niet binnen 1 week rond

Ondertussen werd het in Borne steeds drukker en was de cirkel regelmatig vol. “We zagen dat mensen soms afhaakten omdat ze niet terecht konden. “Toen onze buurman, Bella Borne, dicht ging ben ik onmiddellijk in actie gekomen, ik kon het pand erbij huren. Bij de gemeente Borne was men niet erg enthousiast, de horeca vergunning zou dan komen te vervallen en dat wilden ze liever niet. Ik moest een totaal nieuwe omgevingsvergunning aanvragen. Er waren een aantal eisen. Eén daarvan was dat er een bestemming in kwam met een sociale functie en het liefst zagen ze horeca op het plein. Ik ben toen gaan praten met Gerard Schulten. Hij zag mogelijkheden en besloot Bliss te beginnen (zie artikel elders in de krant). De gemeente was daar blij mee. Uiteindelijk werd de vergunning verleend.”, aldus Sanderink.

 

Ondernemers helpen elkaar

De Bornse vestiging heeft nu als eerste een dubbele cirkel en is daardoor verdubbeld naar 320 vierkante meter. Het wachten behoort nu tot het verleden. Buurman Bliss heeft voor het pand een terras ingericht waarmee de capaciteit op het Dorsetplein flink is uitgebreid. Een mooi voorbeeld van hoe ondernemers elkaar in Borne helpen.

 

Aanbieding

Het is mogelijk om Milonnen gratis en vrijblijvend uit te proberen en zo te kijken of deze kleine persoonsgerichte club iets voor u is. Geïnteresseerden uit Borne en omgeving kunnen een afspraak maken via www.corpusmilonclubs.nl of bellen met 074-8529100. WA