Sport & Vrije tijd

Twan Mekenkamp: “Hebben alleen maar blije gezichten gezien”

CJV Borne-leden genieten van zomerkamp in Rijssen

BORNE – Elk jaar op kamp. De leden van CJV Borne weten niet anders. Ook dit jaar was voor de laatste week van de basisschoolvakantie een kamp gepland. Alleen, waren er de nodige maatregelen van kracht. Maar de begeleiders van CJV Borne zaten niet bij de pakken neer; er kwam een kamp. Twan Mekenkamp, een van de organisatoren, kijkt met een goed gevoel terug op het zomerkamp.

“Het was heel erg geslaagd, ondanks een aantal noodzakelijke maatregelen”, steekt Twan van wal. “We konden minder leden mee laten gaan met het kamp, maar de kinderen vonden het leuk.” Een van de maatregelen was dat alle leden op de locatie moest blijven. “Op die manier bleven we met z’n allen in de bubbel en hadden we minder kans op het verspreiden van het coronavirus. Daardoor moesten we met de organisatie creatief zijn.”

Zaterdag 14 augustus begon het kamp voor de leden. Alle leden verzamelden zich om 13.30 uur bij het clubhuis in Borne, waarna ze op de fiets naar de Langenberg in Rijssen vertrokken. Alle begeleiders bedachten twee á drie spelletjes en op maandag was er een stormbaan geregeld. “We hebben alleen maar blije gezichten gezien, daar gaat het om.”

De deelnemers werden in groepen verdeeld, met verschillende leeftijden bij elkaar. “Elke groep ging natuurlijk voluit voor de winst!”, legt Twan uit. “Er is een onderlinge competitie, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de punten die elke groep per spel behaald heeft, maar ook of de groepsleden goed samenwerken. Groepjes die onhandiger zijn in het spel, maar goed met elkaar omgaan, kunnen dus ook winnen. Het gaat niet alleen om de punten, maar juist ook om het samenspel.”

Ondanks de maatregelen vond iedereen het een geweldig kamp, stelt Twan. “De kinderen konden gewoon alles doen en lekker ravotten. Toen we ze vroegen welk cijfer ze het kamp geven, zeiden ze: een tien! Volgens mij is het dus geslaagd”, besluit Twan. 

Over CJV Borne
Het CJV Borne is actief op het gebied van jeugd en jongerenwerk. Onze doelgroep is jeugd in de leeftijd van 5 tot 25 jaar. Hiervoor organiseren ze onder andere wekelijks clubavonden in ons clubhuis. Dit jaar vierden ze het 120-jarig bestaan. Alle thuisblijvende leden en leiding kregen een mooie trui van CJV Borne.