Sport & Vrije tijd

Aangepaste Koningsspelen vallen in de smaak

BORNE – Normaliter worden de Koningsspelen massaal gevierd op ’t Wooldrik, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Borne Sport wilde het dit jaar niet aan zich voorbij laten gaan en organiseerde, in samenwerking met ROC-studenten van de opleiding Sport en Bewegen, op iedere school aparte Koningsspelen.

Woensdagochtend maakten de kinderen van basisschool De Vonder er een groot spektakel van. De kinderen waren bijna allemaal in het oranje gekleed en speelden fanatiek de spelletjes. Buurtsportcoach Ronald Schepers van Borne Sport is tevreden over de opzet van de aangepaste Koningsspelen. “Eigenlijk zijn alle reacties alleen maar positief!”, steekt Ronald van wal. “Het is vooraf wat meer werk om het allemaal te regelen, maar de kinderen vinden het juist leuk om het bij hun eigen school te doen en alles loopt goed.” 

De buurtsportcoach, voornamelijk werkzaam op de Bornsche Maten, erkent dat hij liever met alle basisscholen tegelijk de Koningsspelen viert, maar dit is de perfecte oplossing. “De kinderen hebben nu ook echt het gevoel: ‘eindelijk hebben we weer een evenement’. Het lijkt bijna of het coronavirus er niet is, ook al houden we ons heel goed aan de maatregelen”, doelt Schepers op de aangepaste aantallen. In de normale omstandigheden worden er groepen gemaakt van zestig kinderen, maar dit jaar zijn er ca. 60 kinderen op het hele veld. “Dat is het grootste verschil.”

Tevreden kinderen en scholen
Volgens Ronald was het een goede week voor de basisscholen. “Alle scholen en kinderen zijn heel erg tevreden en het weer helpt natuurlijk ook mee. Het waren echt topdagen! Het is jammer dat de grote variant niet kan doorgaan, maar dit is echt een goede oplossing. Kinderen vinden het leuk, leerkrachten zijn tevreden en wij vinden het ook superleuk. Een mooie dag!”, besluit Ronald.

Ultieme test
Voor de studenten van het ROC was het de ultieme test. De studenten kregen namens Borne Sport de opdracht en moesten het verder allemaal zelf organiseren. Op basis van hun onderzoek stellen de studenten een volledig draaiboek op met speelschema’s, activiteiten, PR, materiaal, de inzet van vrijwilligers: alles wordt vastgelegd. Belangrijk is te voldoen aan de wensen van de scholen. “Ze zien het echt als een eigen evenement en zorgen dat het allemaal in goede banen wordt geleid. Ze zeggen vaak: ‘als een buurtsportcoach weinig hoeft te doen, is het goed georganiseerd, toch?’ Nou, dat is hier echt het geval, haha.”


Uw reactie