Natuur & Milieu

Erna Sanders: “De gezondheid van de dieren staat heel hoog in het vaandel”

Kom op 2 oktober naar de jongdierenkeuring bij Floralia

BORNE - Zaterdag 2 oktober houden de kleindierverenigingen BPKV Borne, HKSV Hengelo en APKV het Oosten uit Almelo een jongdierenkeuring bij Floralia te Borne. Deze keuring begint ’s om 13.30 uur waarbij jonge kippen, konijnen, sierduiven sier- en watervogels die dit jaar geboren zijn gekeurd worden. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en informatie over deze diergroepen te vragen.

Erna Sanders laat namens de organisatie weten dat het een erg leuke activiteit is voor gezinnen. “Het is heel interessant voor gezinnen om te zien hoe fokkers met hun dieren omgaan. Vaak is er een verkeerd beeld van mensen over fokkers. Zij hebben écht het beste voor met de dieren en hebben de gezondheid van de dieren hoog in het vaandel staan”, legt Sanders uit.

De middag wordt gehouden bij de bloemenvereniging Floralia te Borne aan de Twickelerblokweg 8, waar tevens ook mooie bloemen te koop zijn. “We hebben een jarenlange samenwerking met Floralia en onze hobby’s komen met elkaar goed overeen. Het is echt de moeite waard om te komen kijken!”, laat de organisatie weten.

Op 3 september 1923 is de BPKV opgericht. Volgens Sanders worden er sinds die tijd ook al jongdierenkeuringen georganiseerd. “Eigenlijk worden de shows elk jaar wel georganiseerd, al sinds de oprichting in 1923. Vorig jaar kon het niet doorgaan door het coronavirus, dus we zijn heel erg blij dat het eindelijk weer kan. Ik denk dat iedereen wel zin heeft in een leuk uitje.” 

In totaal worden een kleine 100 dieren gekeurd door 5 keurmeesters.