Natuur & Milieu

Kloosterpad trok 200 bezoekers

Zenderen | De weersomstandigheden waren prima tijdens de lentewandeling. Wandelaars konden kiezen uit vier afstanden. Velen kozen voor de afstand van acht kilometer. Een mediatieve wandelroute die leidde langs drie kloosters en twee kerken in Hertme en Zenderen. Wie dat wilde kon de route ook fietsen.

Dit najaar doen we weer mee
Dit najaar doen we weer mee

Er kon vanaf 9.00 uur gestart worden bij de Zwanenhof. Lies Maathuis is betrokken bij de organisatie van het Kloosterpad. “Het was niet zo druk dit jaar, vorig najaar waren er 600 deelnemers. Maar degene die ik gesproken heb waren erg tevreden ondanks het toch wat kille weer”.

 

Weleveld

Tijdens de lentewandeling kon men de verschillende kloosters bezoeken. Zo ook het Carmelitessenklooster. Dit is eigenlijk een slotklooster, dus normaal niet toegankelijk. Hier kon men de kapel bezoeken en een film over het kloosterleven bekijken. Naast de kloosters voerde de route ook langs schouwpaden van de Bornse beek en over het landgoed Weleveld waar een beeldengroep stond die de rangen en standen in de 13e eeuw voorstelde.

 

Wandelaars enthousiast

Ine en Monique, twee van de deelnemers, waren bijzonder enthousiast. “We komen hier uit de buurt en kennen de streek best wel. Vandaag zijn we op plekjes geweest waarvan ik het bestaan niet wist. We hebben bijna alle kloosters en kerken bezocht en we vonden het erg leuk. Dit najaar doen we weer mee”. Vlak achter hen liepen Johan en Hennie. “Johan komt hier uit de buurt, maar we wonen in Raalte. Voor mij was dit een prachtige route, we hebben niet overal binnen gekeken maar wel heerlijk geluncht onderweg”. Lachend vervolgen ze het laatste deel van de route langs mooie bloeiende koolzaadvelden. (WA)