Natuur & Milieu

IJsbaan Zenderen hoopvol gestemd: “Hoe het er nu naar uitziet, kunnen we donderdag of vrijdag open”

ZENDEREN – Dinsdagmorgen had de IJsclub Zenderen een overleg met de commissie over de openstelling van de ijsbaan in Zenderen. IJsmeester Erik Stamsnijder is positief gestemd met betreft het opengaan van de baan deze week.

“Het is met de sneeuw wel moeilijker gemaakt, maar ik verwacht dat we wel gewoon open kunnen”, steekt Erik van wal. Volgens de ijsmeester is de kans, op dit moment, 80% dat de baan donderdag of vrijdag open kan. “Maar dat is nog wel even afwachten. Maar hoe het er nu naar uitziet, moet dat lukken!”

Vrijwilligers
Dinsdagmorgen heeft Erik zoveel mogelijk ijsmeesters opgeroepen om de baan sneeuwvrij te krijgen, zodat er gesproeid kan worden. “Het is natuurlijk veel werk om de grootste ijsbaan in de regio sneeuwvrij te maken. Maar ik heb de 45 ijsmeesters een berichtje gestuurd dat ze met zoveel mogelijk moeten komen, zodat de baan, met 3 hectare, zo snel mogelijk open kan”, liet Erik dinsdagmorgen weten. “Normaal heb we een rooster voor de ijsmeesters, maar nu hebben we zoveel mogelijk mensen nodig.”

Coronaproof
IJsbaan Zenderen doet er alles aan om de coronamaatregelen in acht te nemen, zo kan er via de site van de ijsclub gereserveerd worden en daar kunnen mensen ook zien hoeveel mensen er al op de baan staan. “Wij gaan uit van 900 schaatsers, als de gehele baan opengaat. Op de site kunnen mensen precies zien hoeveel mensen erop de ijsbaan staan en hoeveel er nog bij kunnen. Maar als er als 850 schaatsers opstaan, is het misschien verstandig om even een uurtje te wachten”, stelt Erik. 

Wanneer de baan kleiner wordt, zal er worden nagedacht over een rooster voor de schaatsers. “Daar zullen we dan over moeten nadenken, maar zover is het nog niet. Laten we eerst maar zorgen dat de baan open kan!”, besluit Erik, die met name sponsoren en de vele vrijwilligers wil bedanken.