Algemeen

Zaterdag 9 april Jesus Christ Superstar in de St. Stephanuskerk Borne

Borne - Traditiegetrouw brengt Studio 65 Vocaal Theater uit Enschede in de weken voor Pasen in verschillende kerken in de regio Twente een aantal kenmerkende liederen uit de rockmusical Jesus Christ Superstar ten gehore. Dit jaar ook in de St. Stephanuskerk in Borne, op zaterdag 9 april om 19.00 uur

Nynke Busscher, lid van Jongerenkoor Con Brio, kijkt uit naar het concert en vooral naar de liederen “Everythink is allright” en “I don’t know how to love him”. Beide liederen spreken haar aan, omdat ze zo goed aansluiten bij het leven; “Kijk naar wat er wel is en niet naar wat er niet is. Je hebt niet overal invloed op, alleen op jouw eigen stukje”. Ook al zijn de muziek van Andrew Lloyd Webber en de teksten van Tim Rice Webben al meer dan 50 jaar oud, ze blijven mensen aanspreken. 

Ook voor de St. Stephanus kerk is dit concert belangrijk. De rockopera gaat over Pasen en vooral de gebeurtenissen in de dagen daarvoor, zoals de jubelstemming van Palmpasen en het lijdensverhaal van Christus van Goede Vrijdag. Frank Mars, Lid Parochiebestuur HH. Jacobus en Johannes parochie “We willen mensen aan het denken zetten over de diepere betekenis van Pasen en de vraag op tafel leggen wat het voor ons betekend”. 

Het concert van verschillende liederen uit de rockopera Jesus Christ Superstar duur ongeveer één uur. De toegang ik gratis. Na het concert staan vrijwilligers bij de uitgang van de kerk om uw vrije gift in ontvangst te nemen. Met deze gift kunnen de kosten voor het concert samengedragen worden.