Algemeen

Zaterdag 8 juni 2019 vanaf 13.00 uur

Workshop wereldberoemde componist Johan de Meij dirigeert bij Bornse Harmonie

Borne | De internationaal bekende, van oorsprong Nederlandse maar in New York woonachtige dirigent en componist Johan de Meij komt zaterdag 8 juni naar Borne. Op uitnodiging van de Bornse Harmonie verzorgt De Meij een muzikale workshop. Een unieke kans om bekende werken van De Meij te repeteren onder leiding van de componist zelf. Ook muzikanten die geen lid zijn van Bornse Harmonie zijn welkom kennis te maken met De Meijs muziek tijdens de workshop. Opgave kan met minimaal een B-diploma door een mail te sturen naar bornseharmonie@gmail.com. Doe dit snel: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en het belooft een interessante, uitdagende middag te worden.

Het is de Bornse Harmonie gelukt Johan de Meij ondanks zijn internationale drukke agenda te contracteren. In juni komt De Meij twee dagen naar Nederland naar aanleiding van de première van zijn nieuwste symfonie in Utrecht. De dag daarvoor doet hij Borne aan. Het was al lang een grote wens van Marcel Bergboer, dirigent van de Bornse Harmonie, , Johan de Meij als workshopleider te vragen. Ook kreeg de Harmonie regelmatig van spelers die eerder aan de workshops hebben deelgenomen het verzoek hem uit te nodigen.

 

Johan de Meij

Johan de Meij (Voorburg, 1953) is de nationaal en internationaal bekendste en meest invloedrijke blaasmuziekcomponist van Nederland. Iedere muzikant heeft ooit weleens iets van hem gespeeld. Hij studeerde directie en trombone aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag maar brak als componist echt door. De Meij schreef symfonieën (zowel voor blaas- als voor symfonische orkesten), arrangeerde klassieke stukken, maakte musicalbewerkingen en componeerde solostukken voor een keur aan beroemde solisten. Wereldwijd is Johan de Meij één van Nederlands meest uitgevoerde componisten.  De Meij’s eerste symfonie “The Lord of the Rings” gebaseerd op Tolkiens gelijknamige bestseller, was zijn eerste grote compositie voor harmonieorkest. Dat was nog voor dat het boek was verfilmd. Natuurlijk staat deze compositie tijdens de workshop op het programma. . Andere werken die gerepeteerd worden zijn o.a. Wind in the Willows, Joropo en TinTin.

 

Traditie

De Bornse Harmonie zet met deze workshop een succesvolle traditie voort. In voorgaande jaren werden workshops geleid door bekende dirigenten als Carl Wittrock, Peter Kleine Schaars, Jacob de Haan, Bert Appermont, Hans van der Heide, Kevin Houben en Jan van der Roost. Alle muzikanten met minimaal een B-diploma kunnen deelnemen aan de workshop. De workshop vindt plaats in het Kulturhus van Borne.

 

De Bornse Harmonie streeft naar een orkestgrootte van ongeveer 120 muzikanten. Ben je geïnteresseerd, geef je dan snel op via bornseharmonie@gmail.com of bezoek de website www.bornseharmonie.nl.

Datum: Zaterdag 8 juni 2019. Locatie: Kulturhus Borne. Aanvang Workshop: 13.00 uur. Kosten: €30,- (inclusief warm buffet)

 

De workshop wordt om ongeveer 18.45 uur afgesloten met een gratis toegankelijk concert van ongeveer een half uur. U bent van harte welkom