Algemeen

Wethouder Kotteman bedankt vrijwilligers Verjaardagsbox

Borne - Vorig jaar hing wethouder Michel Kotteman de eerste wens in de wensboom Borne. “Ik wil graag de vrijwilligers van de Verjaardagsbox Borne in het zonnetje zetten door hen een lunch te serveren bij De Ster”. Dinsdag was het zover. Gehuld in kleding van De Ster serveerde wethouder Kotteman een 3-gangen lunch aan 4 vrijwilligers Leonie Blankenvoort, Monique Veldman, Inge Verhaar en Laura Herbrink. Sibylle Velthuis en Marlies Berteler waren helaas verhinderd.

Al 130 kinderen geholpen hun verjaardag feestelijk te vieren!

Kotteman weet het nog goed: “3 jaar geleden zaten we met de dames in de raadszaal om hun goede idee aan te horen: een verjaardagsbox voor de kinderen waarvan de ouders geen financiële middelen hebben om hun verjaardag te vieren. Dit hartverwarmende initiatief hebben we als gemeente ondersteund.” “Het was hard werken alvorens we echt van start konden gaan” zegt Laura, “maar we zijn trots dat we inmiddels al 130 kinderen hebben kunnen helpen om hun verjaardag feestelijk te vieren.” Kotteman: “Het is fantastisch dat mensen oog hebben voor onze Bornse samenleving en vrijwillig andere mensen helpen. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Daarvoor heb ik graag in de keuken geholpen en de dames deze lunch geserveerd.”

 

Meld kinderen of uw steun aan via verjaardagsboxborne.nl

“We willen graag nog meer kinderen helpen maar het is moeilijk om hen te bereiken ondanks de aanmeldingen die wij krijgen via Wijkracht en het Dreamteam” zegt Leonie. “Het is zo’n leuke box die wij samenstellen. We kopen altijd een nieuw cadeau voor de jarige passend bij de leeftijd en het geslacht. Zoals een Lego-pakket of een Barbiepop en voor de pubers een bioscoopbon. In de box zit verder een bon voor een lekkere taart en allerlei feest- en versierartikelen en traktaties voor op school of thuis. Alle kinderen hebben immers recht op een feestelijke verjaardag ongeacht de financiële situatie thuis! We hopen dan ook meer aanmeldingen te krijgen. Dat kan ook via onze website www.verjaardagsboxborne.nl. Ook kunnen donateurs en sponsoren zich daar melden of organisaties die willen helpen om de verjaardagsboxen mooi te schilderen.”

 

Wensboom Borne
Onder het motto Samen bereiken we meer dan alleen!’ hebben organisaties in Borne de handen ineengeslagen. Samen met Rabobank Centraal Twente, BBO, Visit Borne, Stichting De 3 Kearls en WISH3 worden hartverwarmende wensen vervuld uit de wensboom die in december Borne siert.