Algemeen

Welbions geeft 10.000 euro aan buurt initiatieven

Borne | De ‘Geef je buurt een boost’ prijs afgelopen week bij Welbions in Hengelo uitgereikt. De prijswinnaars uit Borne en Hengelo kunnen met het gewonnen bedrag hun idee voor de buurt waarmaken. Alle voorstellen zorgen voor een ‘boost’ in de straat of wijk. Bewoners van de Mercuriusstraat zijn de grote winnaar. In hun straat worden twee voetbaldoelen geplaatst.

 

Welbions ontving maar liefst 31 initiatieven voor Hengelo en Borne. Kleine en grote ideeën die een ‘boost’ geven aan de straat, buurt of wijk van de bewoner. Vier initiatieven zijn genomineerd en zij verdelen € 10.000, - om hun voorstel uit te voeren. De grote winnaar is de Mercuriusstraat in Hengelo. Daar worden twee voetbaldoelen geplaatst. In Borne wordt het volgende idee gerealiseerd: Bewonersvereniging Sancta Maria in Borne gaat een Jeu de Boules baan aanleggen. In Hengelo worden de volgende ideeën gerealiseerd: Bij het Gerardus Majella complex wordt gekeken hoe het plantsoen aangepakt kan worden. En het complex de Korenbuurt gaat een Jeu de Boules baan aanleggen.

 

Uitreiking

De genomineerden presenteerden tijdens de uitreiking hun voorstel aan de jury. De jury, bestaande uit Harry Rupert (directeur-bestuurder Welbions), Bas van Wakeren (wethouder gemeente Hengelo), Jos van der Wal (regiomanager TMZ/Het Dijkhuis), André Aansorgh (voorzitter huurdersbelangenvereniging Ookbions) en Marja de Waal (bestuurslid Lokaal Fonds Hengelo), maakte daarna bekend welk bedrag ieder voorstel krijgt. De jury prees de initiatiefnemers dat ze goed over hun voorstel hebben nagedacht en er energie in hebben gestoken. Het is mooi om te zien dat ze vol enthousiasme hun idee presenteren.

 

Geen winnaar, wel een prijs

De andere 27 voorstellen bekijkt Welbions of ze alsnog gerealiseerd kunnen worden. Zo waren er opvallend veel voorstellen voor het plaatsen van een bankje. Inmiddels zijn er al bankjes geplaatst in de speeltuin de Nijverheid en in Groot Driene worden ze binnenkort geplaatst.

 

Welbions viert feest

Welbions bestaat alweer 10 jaar en een rechtsvoorganger van Welbions 100 jaar. Dit vieren we samen met onze huurders in Borne en Hengelo. Het hele jaar zijn er verschillende jubileumacties, ‘Geef je buurt een boost’ is er daar één van. Op www.welbions.nl/100jaar zijn alle acties te vinden.