Algemeen

Wandel- en hardlooptocht 75 jaar vrijheid

Borne | In het kader van “75 jaar Vrijheid” fietsen 24 leden van de triatlonvereniging Trios eind april van Normandië naar Wageningen om de bevrijding te herdenken. Om de Bornse bevolking bij deze herdenking te betrekken organiseert TV Trios op zondag 19 maart een wandeling en een hardlooptocht langs diverse oorlogsmonumenten in Borne.

 

Wandelen en hardlopen

Er is zowel een wandel- als een hardlooproute uitgezet. Beide routes worden begeleid door enkele leden van TV Trios die zich verdiept hebben in de Bornse verhalen over de oorlog. De tochten beginnen beide om 10.30 uur vanaf het Kulturhus te Borne. Onderweg wordt stilgestaan bij diverse oorlogsmonumenten waarbij de begeleiders de verhalen vertellen die bij het betreffende monument horen. De wandeltocht is ca. 4 km lang. Gezinnen met kinderen zijn ook welkom. De hardlooproute is ca. 10 km lang. Er zal worden gelopen in een hardlooptempo van max. 10 km. per uur. Beide tochten duren 2 uur. Onderweg zal er een kop koffie of thee worden aangeboden.

 

Opgave

Mensen die graag deel willen nemen aan deze tocht met verhalen kunnen zich opgeven door, uiterlijk 27 maart, een mail met naam te sturen naar: vrijheid.75.2020@gmail.com. Geef daarin ook aan of je deelneemt aan de wandel- of hardlooptocht en aantal personen.

 

Deelname is gratis, een vrije gift wordt gewaardeerd. De opbrengst is een bijdrage voor de Vrijheidfietstocht.

 

Nadere info is te verkrijgen bij Henk Passies, tel: 06-83965445.