Algemeen

Verjaardagsbox Borne biedt kinderen in armoede een feestelijke verjaardag

BORNE - Stichting Verjaardagsbox Borne viert deze maand het éénjarig jubileum. Een schitterend initiatief bedoeld voor kinderen in de gemeente Borne bij wie er geen mogelijkheden zijn de verjaardag feestelijk te vieren.

Ieder kind verdient een feestje
Ook in Borne leven behoorlijk wat gezinnen onder de armoedegrens en er net boven. Zelfs de verjaardag vieren van de kinderen zit er vaak niet in. Initiatiefnemers Laura Herbrink, Sibylle Velthuis, Leonie Blankenvoort, Inge Verhaar en Monique Veldman, Marlies Berteler vinden dat ieder kind een feestje verdient. Om die reden hebben zij de Verjaardagsbox Borne opgericht. "We hadden al langer moeite om een doel te vinden dat aansloot bij de kledingbeurs. We zijn toen zelf op zoek gegaan en kwamen uit bij de verjaardagsbox die al langer wordt uitgereikt in Oldenzaal. Toen we daar op gesprek waren, werd snel duidelijk dat we dat initiatief ook in Borne moesten opzetten. Ieder kind verdient een feestelijke verjaardag, is onze mening”, zegt Leonie Blankenvoort, namens de stichting.

De verjaardagsbox ter waarde van ongeveer vijfentwintig euro is gevuld met slingers, ballonnen en een traktatie voor school, taart (bon) en een cadeau voor de jarige afgestemd op de leeftijd. De box is een extraatje om de verjaardag een beetje feestelijker te maken.

Eenjarig jubileum
Deze maand viert Stichting Verjaardagsbox Borne het eenjarig-jubileum. Leonie, een van de initiatiefneemsters, laat weten dat het een bijzonder maar heel mooi jaar was. “We hebben bijna alleen maar positieve reacties gehad en iedereen is heel erg enthousiast. We merken ook dat iedereen ons graag wil helpen, dus al met al alleen maar winnaars!”

Ook vanuit de kinderen, die een verjaardagsbox krijgen, komen louter positieve reacties. “Ze zijn heel erg dankbaar en vinden het superleuk dat ze op deze manier in het zonnetje worden gezet. En daar doen we het natuurlijk allemaal voor”, zegt Leonie. Inmiddels heeft Verjaardagsbox Borne zo’n honderd kinderen weten te bereiken. “Maar er zijn nog ruim tweehonderd kinderen die ook nog zo’n box horen te krijgen. Die hopen we zo snel mogelijk te kunnen bedienen.”

Donatie vanuit het RaboFonds
Onlangs heeft de stichting ook een aanvraag gedaan bij het RaboFonds en met succes. “We zijn heel blij dat het RaboFonds heeft geholpen met zo’n mooi bedrag.” Naar verluidt gaat het om een bedrag van ruim tweeduizend euro. “De donaties van fondsen en bedrijven zijn heel belangrijk, want daar kunnen we echt wat mee bereiken. Maar… we zijn blij met elke euro!”

Wilt u ook een verjaardagsbox? Meld u dan via Wijkracht of door een mail te sturen aan: verjaardagsboxborne@gmail.com. Kijk voor meer informatie op: www.verjaardagsboxborne.nl.