Algemeen

Veel kinderen bij Living Statues, Borne op z’n Best

Borne| Op zondag 14 april, tijdens Borne op z’n Best, doen er, naast de volwassen, circa 20 kinderen mee bij de living Statues. Inzet is het open kampioenschap van Noord Oost Nederland. De route door het oude centrum van Borne is enigszins aangepast. Op dit moment wordt de laatste hand aan alle attracties gelegd.

Alom in het centrum - op pleinen, in straten en in kerken - treden koren, orkesten, bands en dansgroepen op. Op de Scholtenshof (rondom de mammoet Boris) is de kunstmarkt ‘Kunst in Borne’, waar kunstliefhebbers hun hart kunnen ophalen. En verderop in het centrum tonen ROC-studenten van de textiel- en modeopleiding hoe kunst en mode naadloos in elkaar kunnen opgaan. Vaste onderdelen van Borne op z’n Best zijn verder de brocante, de talloze optredens van koren en orkesten, de creamarkt en het jeugdplein vol leuke dansoptredens en kinderactiviteiten. De gezellige terrassen en de koopzondag completeren de dag. Volgende week zullen we de route en het volledig programma publiceren.

 

Kidsplein rondom Kulturhus

Rond het Kulturhus komt een minikermisje voor de allerkleinsten, met daarnaast een knuffelhoek met echte dieren. Ook kunnen de kids zich terugtrekken in een Tipi, waar ze voorgelezen zullen worden. Kinderen zijn vrij om lekker te krijten op straat en er kan een kunst-canvasje gemaakt worden, de penselen en de verf liggen klaar. Natuurlijk kan er geschminkt worden. Tevens kan er gedanst worden in het Kulturhus. Cadans biedt daar Zumbadansen aan voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. Joliens theaterhuis geeft, voor deze leeftijdsgroepen theaterworkshops. De reusachtig grote knuffelpoppen Aafje en Leijn lopen rond op het kidsplein. Er is een Smikkelhoek met patat, slush puppy, popcorn, suikerspin, drinken en nog veel meer lekkers. Er zijn maar liefst twee podia op het kidsplein, vol leuke live dans- en muziekoptredens.

 

Parkeren

Tijdens Borne op z’n Best worden alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van Borne bezet door de vele activiteiten. Het centrum van Borne is bovendien van 12.00 tot 17.00 uur volledig autovrij. Daarom raadt de organisatie bezoekers aan om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Veel mensen ondervinden problemen bij het zoeken naar een parkeerplek tijdens Borne op z'n Best. De plekken waar men vrij en gratis mag parkeren zijn door de grote toeloop snel bezet. Daarom heeft de organisatie drie plekken in Borne aangewezen om vrij te parkeren.

 

Pendeldienst

Omdat deze plekken buiten het centrum liggen is er een pendeldienst beschikbaar. Voor slechts € 1,- per persoon kan van deze dienst gebruik gemaakt worden. Men wordt dan midden in Borne afgezet. Ben je uitgekeken op Borne op z'n Best, dan stap je op diezelfde plek weer op de pendeldienst om gratis terug te keren naar je auto. Wanneer je Borne binnen rijdt zijn de drie plekken met borden aangegeven. De pendeldienst is van 12.00 tot 17.00 uur beschikbaar. (WA)