Algemeen

Tientallen jonge mantelzorgers vermaken zich op zomerkamp

BORNE – Vorige week hebben zo’n dertig kinderen een zomerkamp gehad, georganiseerd door JMZ Go!. Deze organisatie, onderdeel van Stichting Informele Zorg Twente, ondersteunt jonge mantelzorgers door ze even uit de thuissituatie te halen. De kinderen beleefden twee leuke dagen bij het scoutinggebouw aan de Twickelerblokweg in Borne.

Het begon met een welkomstspel, gevolgd door een middag zwemmen, voetballen en andere activiteiten op Het Lageveld in Wierden. ’s Avonds was er een barbecue en uiteraard een kampvuur met marshmallows. Zondag gingen de kinderen naar Avonturenpark Hellendoorn. “We hebben alleen maar blije koppies gezien”, zegt Marleen Groothuys, één van de consulenten van JMZ Go!.

Het zomerkamp wordt al jaren georganiseerd door JMZ Go!, maar afgelopen jaar kon het niet doorgaan door corona. “We vinden het heel fijn dat het dit jaar gewoon door kon gaan. Je merkt dat de kinderen het heel leuk vinden om op kamp te gaan. Hier kunnen de kinderen het hoofd even helemaal leegmaken, daar doen we het voor!”, aldus Marleen.

Dankbaar voor de steun van Tafel van Twente
Marleen laat weten dat JMZ Go! erg blij is met de steun van Tafel van Twente. “We organiseren een gratis zomerkamp voor de jonge mantelzorgers, maar we maken uiteraard wel kosten. Zo gingen we naar Avonturenpark Hellendoorn en dat kan niet zomaar gratis. Dat we er toch naar toe konden, werd mogelijk gemaakt door Tafel van Twente. Die organisatie ondersteunt ons, waardoor we dit zomerkamp kunnen organiseren. We zijn ze heel erg dankbaar.”

Komende activiteiten
Op zaterdag 4 september is de eerstvolgende activiteit. JMZ Go! organiseert een ouder-kind activiteit. Jonge mantelzorgers (vanaf 8 jaar) mogen ieder één ouder meenemen naar het scoutingsgebouw aan de Twickelerblokweg. “We hebben verschillende activiteiten, zoals pizza bakken, kickbiken en meerdere creatieve workshops!” Aanmelden kan via: info@jmz-go.nl of door te bellen naar: 06-13034803. Let op: maximaal 40 jonge mantelzorgers. 

Voor mantelzorgers (ouder dan twaalf jaar) wordt een kamp georganiseerd in de herfstvakantie. “Dit zomerkamp was speciaal voor jonge mantelzorgers tot twaalf jaar, maar in de herfstvakantie doen we het opnieuw met een kamp voor mantelzorgers vanaf twaalf jaar.” Volwassen mantelzorgers kunnen terecht bij het steunpunt in het Kulturhus Borne.