Algemeen

Terrassen weer open

Borne | Afgelopen maandag mochten, voor het eerst sinds het uitbreken van de corona, de terrassen weer open. Gelukkig voor zowel de middenstand als de bezoekers was het prachtig weer. Er kon weer volop ‘mensen gekeken’ worden vanaf de terrasjes...

 

Sinds de intelligente lockdown was het de horeca verboden om open te gaan. Zowel restaurants als cafés moesten hun deuren en terrassen gesloten houden. Afgelopen maandag kwam daar verandering in. De restaurants mochten hun terrassen weer openen, onder voorwaarden dat wel. Ook mochten ze binnen gasten ontvangen, uiterlijk 30 en met in achtneming van de anderhalve meter regeling.

 

De ondernemers hebben hun best gedaan om de regels in acht te nemen. Na 12.00 uur stroomden de terrassen vol. Hier en daar waren nog wel plaatsen over, veel inwoners keken waarschijnlijk nog de kat uit de boom. Toch mag de horeca niet klagen. Ze mochten hun terrassen uitbreiden zodat het makkelijker werd om de anderhalve meter afstand aan te houden. De sfeer was uitstekend en er hing een tevreden en vriendelijke sfeer in het Bornse centrum. Ook in Hertme en Zenderen zaten de terrassen vol. Hopelijk houdt het goede weer nog een poosje aan zodat er nog meer mensen van de terrasjes kunnen genieten. (Foto’s: RTV Borne) (FvdP)