Algemeen

Stichting Kringloopbedrijf Borne schenkt groot bedrag voor voedselhulp in Sri Lanka

De geldinzamelingsactie in april, eerder dit jaar, om voedsel te verstrekken

BORNE - De jaarlijkse feestelijke Goede Doelenavond van Stichting Kringloopbedrijf kon door de aangekondigde lockdown niet door gaan. De kringloopwinkel was het afgelopen jaar ook tien weken dicht vanwege de coronamaatregelen. Zoals ontelbare winkels in ons land is ook de Kringloopwinkel gesloten.

Het bestuur van de stichting besloot echter, om ook dit jaar een donatie te doen van €1.000,- aan Stichting Hulp aan Sri Lanka. Het was in 2020 niet mogelijk voor voorzitter en pastoor Theo van der Sman, om met een groep belangstellenden op werkbezoek naar Sri Lanka te gaan. Het eiland ten zuiden van India zit sinds maart op slot. De maatregelen van de regering, om verspreiding van het coronavirus in de hand te houden, zijn zeer streng. Nu zitten verschillende regio’s compleet in Lock down. Projecten via Stichting Hulp aan Sri Lanka liggen gedeeltelijk stil en familiedagen waren in het afgelopen jaar niet toegestaan. Er zijn vergaande reisbeperkingen voor alle inwoners.

Voedselhulp Sri Lanka
De gift van Stichting Kringloopbedrijf Borne wordt na gezamenlijk overleg ingezet, om opnieuw voedselpakketten rond te brengen naar de mensen, die veel honger hebben. “Ons bestuurslid Father Ajith Rohan Fernando woont in het gebied. Hij is er werkzaam als pastoor. Hij koopt voedsel in en hij krijgt daarbij hulp van de plaatselijke politie, die in het gebied werken. Ze zorgen ervoor, dat er voedsel kan worden gekocht, zonder hinder te hebben van de reisbeperkingen. Ze rijden met Father Ajith in een vrachtwagentje naar een groter dorp”, zegt Ria van Leuteren namens het bestuur van de Stichting Hulp aan Sri Lanka.

Verschil
“Hij heeft ook hulp van hen bij het rond brengen van de voedselpakketten naar mensen die het dringend nodig hebben. De gift van Stichting Kringloopbedrijf Borne maakt de komende weken het verschil voor de allerarmsten”, aldus Ria.

“Bestuur van de Stichting Hulp aan Sri Lanka en de Bornse vrijwilligers zijn het bestuur van Stichting Kringloopbedrijf Borne zeer dankbaar voor de prachtige gift”, zo laat Stichting Hulp weten.