Algemeen

Verkiezing van de jonkheer en jonkvrouw niet

Stadsprins verkiezing was een verrassing

Borne | Wekenlang werden de verkiezingen van de stadsprins en zijn adjudant en de jonkheer en zijn vrouwe in het diepste geheim voorbereid bij de Toet’nbloazers. De bedoeling is dat de identiteit geheim blijft tot het moment van onthulling in, dit jaar, café Platenkamp. De onthulling van de stadprins en zijn adjudant verliep prima op vrijdagavond. Toen de regionale courant zaterdagmorgen op de deurmat viel was er echter sprake van een behoorlijke kater. Pontificaal stonden Jonkheer Thijs en jonkvrouw Marloes naast de stadprins op de foto. Weg verrassing! Het spektakel werd er uiteindelijk niet minder om. Er volgde een crisisberaad. Besloten werd een nieuwe video in elkaar te sleutelen met verwijzing naar het uitgelekte geheim. De avond werd toen toch nog een succes. De onthulling van Jeugdprins Sten, Jeugdprinses Lauren en Jeugdadjudant Ruan vond zondagmiddag plaats.

 

Wat er fout ging

Pim Schuurman van de carnavalsvereniging heeft achterhaald wat er fout ging. Op de fotoredactie waren een aantal foto’s voorhanden en daar is een keus gemaakt. De afgedrukte foto werd als leukste gekozen. “Maar, tijdens de onthulling, was er in de zaal niet zoveel van te merken hoor. De meesten dachten dat het om een grap ging. We hebben een nieuwe video gemaakt en die werd voor de onthulling getoond. Daarin werd de geheimhouding nog eens een aantal malen onderstreept. Daardoor werden de carnavalisten op het verkeerde been gezet”. Natuurlijk kwamen uiteindelijk Thijs en Marloes op, dit tot grote vreugde van alle aanwezigen.

 

Even voorstellen

Prins

Ik wil mij graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Dennis Siero, 49 jaar en ik woon aan de Rogge samen met mijn vrouw Marjolein en onze zonen Tim en Julian. Ik werk sinds 1 jaar bij Qirion als technisch specialist vermogensschakelaars. Daarvoor heb ik 27 jaar als engineer bij Eaton gewerkt. In mijn vrije tijd ben ik vaak op de voetbalvelden van NEO en BVV Borne te vinden. Bij NEO voetbal ik in de 35+1 en bij BVV Borne ben ik leider/vlagger bij JO-17 1. Daarnaast ga ik geregeld mountainbiken en fitnessen. Wij kijken er naar uit om er, samen met jullie, een grandioos carnaval van te maken.

Alaaf, alaaf, alaaf

 

Adjudant

Beste toet’nbloazers,

Wat was het spannend en wat hebben wij al een fantastische tijd achter de rug. We zijn erg blij dat we nu niks meer geheim hoeven te houden. We hebben erg veel zin in het komende jaar. Wat zal het fantastisch worden. Ik zal mij even aan jullie voorstellen. Ik ben adjudant Tim, Tim Smithuis, 32 jaar en woon samen met mijn vrouw Nadja en onze kinderen Lauren en Ruan aan het Vedergras in Borne. Voor velen een bekend gezicht in de horeca van Borne, waar ik werkzaam ben bij Las Carretas. Ik stap in mijn vrije tijd graag op de mountainbike om een rondje te fietsen.