Algemeen

Slagerij Kemna voelt zich thuis in Borne

Borne | Slagerij Kemna startte een jaar geleden in het leegstaande pand aan de Grotestraat 182. Ondertussen zijn ze zeer succesvol. In het afgelopen jaar heeft Roy Kemna, samen met zijn vader Gerard, Bianca, Annemarie en Marlinda (zijn vrouw) een vaste klantenkring opgebouwd. Borne is hun tweede vestiging naast Goor. Hun aanpak, van goede kwaliteit tegen een redelijke prijs, slaat aan. “We zijn heel tevreden met dit eerste jaar in Borne”, zo geeft Roy aan.

De slagerij van Jos ten Buren werd destijds overgenomen door Oerbekke. Na het overlijden van haar man, probeerde zijn vrouw Yvonne de slagerij voort te zetten, maar dat lukte niet. Na een leegstand van drie maanden vorig jaar, startte, de in Hertme woonachtige, Roy Kemna daar zijn tweede slagerij. “Het was best spannend, want als een slagerij een tijdje dicht zit hebben de klanten al vaak een alternatief gevonden. Als ik terug kijk ben ik blij die stap genomen te hebben. We kijken terug op een prima startjaar waarbij vooral de BBQ-verkoop een toppertje was”, zo geeft de jonge ondernemer aan.

 

Vol ambachtelijk

Roy heeft al sinds 2012 een slagerij in Goor en ook daar staat hij voor prima kwaliteit, net als in Borne. Hij omschrijft het als “van zaadje tot karbonaadje, we doen alles zelf. ” Het rundvlees (Blonde d’Aquitaine) koopt hij van Twentse veehouders. Dat ras staat voor vlees van de hoogste kwaliteit, mals, fijndradig en smaakvol. De dieren vervetten minder snel. Ook het varkensvlees, de kip en het lamsvlees snijdt hij zelf uit. Verder is het bedrijf het best te omschrijven als een vol ambachtelijk bedrijf waar veel vleeswaren en worstsoorten zelf worden gemaakt. Het bedrijf is onlangs aangemerkt als leerbedrijf voor de slagerij en sindsdien werkt er een 19-jarige leerling slager.

 

Rookkast

Vader Gerard (60), voelt zich bijzonder thuis in Borne. “We komen uit Hertme en we kennen veel mensen hier in Borne. Ik heb mijn hele leven lang al in slagersbedrijven gewerkt. Ik ben begonnen bij Jakobs, hier in Borne en daarna heb ik gewerkt bij Wiggers in Deurningen. Ik vind het natuurlijk super om mijn eigen zoon nu te helpen”, aldus Gerard. De worstmakerij is achter de winkel gevestigd, voorzien van alle apparatuur. Er is zelfs een rookkast, nog echt gestookt met zaagsel. “De rookworst die we hier maken is dan ook van ouderwetse kwaliteit. Daarnaast zijn we trots op onze baklever, kookworst, grilworst, balkenbrij en de droge worst. Kijk hier in deze klimaatkast hangen ze wel”, zo laat Roy (32) enthousiast de worsten zien.

 

BBQ Website

Een groot succes is hun website waar men online kan bestellen en afrekenen. Kemna heeft zelf 50 BBQ’s, een deel op kolen en een deel op gas. Deze kan men huren tegen een concurrerende prijs. Met het devies ‘vandaag op tijd besteld, morgen in huis’ heeft hij het afgelopen jaar enorm gescoord. “De klanten zijn bijzonder tevreden over dit concept, ze kunnen de volgende dag de bestelling ophalen, of het wordt thuis bezorgd, en alles kan afgerekend worden met IDEAL”, zo sluit Roy af. (WA)