Algemeen

Routes Twentse Rolstoel4Daagse door hitte ingekort

Delden | Alle routes van de Twentse rolstoel vierdaagse waren ingekort. Bij de eerste startdag werden nog twee afstanden gereden, de 10 en de 25 kilometer. De volgende dagen werd om 8.00 uur gestart en werd er slechts 10 kilometer afgelegd. Toch waren de deelnemers tevreden. Deelnemer Ronald Vincenten “Ik ben er hartstikke blij mee dat het toch is doorgegaan. Als het was afgelast ontstaat de vrees dat het volgend jaar helemaal niet meer doorgaat, dus vind ik dit een prima oplossing”.

Voorzitter Saskia Ros, van de Twentse vierdaagse, over de hittegolf die juist in die week zich manifesteerde. “Direct al hebben we alle routes aangepast. Dinsdag konden we nog twee afstanden doen, later ging dat niet meer. Boven de 32 graden mag er gewoon niet gereden worden, dat is onverantwoordelijk. We hebben toen besloten om iedereen om 8.00 uur te laten starten. Men moest uiterlijk om 11.00 uur binnen zijn, en dat is gelukt”.

 

Bornse route 2 keer rijden.

Aan de 31ste editie van de rolstoelvierdaagse deden ruim 100 rolstoelers mee. De laatste dag zou de route door Borne lopen maar door de inkorting werd slechts Azelo aangedaan. De eerste deelnemer meldde zich daar al na drie kwartier. “Hij is altijd heel snel en doet de tien kilometer vaak twee keer. Zo kun je het ook oplossen, maar er zijn er meer die dat doen hoor”, zo vertelt een vrijwilliger die zich inzet als verkeersregelaar.

 

Supersoaker

Net voor Azelo had het huisvestingsteam, bestaande uit Merle, Caran, Meike en Gijs, zich op het kruispunt verzameld. Daar stonden ze met supersoakers deelnemers nat te spuiten. Merle “Als we spuiten weten we dat die deelnemers dat niet erg vinden, je moet daarmee oppassen want sommige deelnemers kunnen daar erg van schrikken en een aanval krijgen”. Maar er waren ook deelnemers die zelf een soaker hadden en terug spoten.

 

Toch 50 kilometer

Herman Booijnk komt uit Reutum en stopt even en pakt een flesje water aan van iemand van het Rode Kruis. “Ik ben elke dag heel vroeg opgestaan en om kwart voor zes uit Reutum vertrokken. Dan heb je al 21 kilometer achter de rug. Samen met de 10 kilometer van Delden en weer terug naar Reutum heb je toch 50 kilometer afgelegd. Ik vind het fijn, dat het op deze wijze is doorgegaan”. Alom dus lof voor de beslissing van het bestuur.

 

Bloemenhulde

De traditionele feestelijke intocht werd vanwege de hitte ook afgeschaft. Wel was er een korte stop vlakbij kasteel Twickel bij de tuin ‘de Border’. Hier kregen alle deelnemers een zonnebloem aangeboden zodat ze Delden toch met een bloem binnen konden rijden. (WA)