Algemeen

“Zij is de drijvende kracht achter Unicef Borne, dat maakt het makkelijk om mij jaar in jaar uit in te blijven zetten voor Unicef”

Petra Bosch viert 40-jarig jubileum als vrijwilliger bij Unicef

BORNE – Petra Bosch vierde afgelopen dinsdag haar 40-jarig jubileum bij Unicef in het Kulturhus in Borne. De 57-jarige vrijwilligster begon al als jonge mevrouw als vrijwilligster en hoopt het nog jaren te kunnen vervullen.

 

“Ik wilde al van jongs af aan graag vrijwilligerswerk doen. Ik ben al op mijn zeventiende begonnen bij Unicef in Hengelo. Daar hebben we toen een Unicef-winkeltje opgezet, zodat we het hele jaar door producten konden verkopen. Nu liggen de artikelen van Unicef zelfs vaak in de wereldwinkels”, zegt Petra, die een duidelijke reden heeft om voor Unicef als goede doel te kiezen. “Ik heb gewoon heel erg veel gevoel bij kinderen, daar liggen mijn interesses. Ik werk ook in de jeugdzorg, dus dan is Unicef voor mij echt de juiste organisatie.”

De Bornse inwoonster is lovend over Unicef Borne. “Toen wij 22 jaar geleden naar Borne verhuisden, heb ik me ook aangesloten bij Unicef Borne. De drijvende kracht achter Unicef Borne is Gré Velthuis. Haar enthousiasme en inzet en de activiteiten die we steeds verder uitbreidden, maakt het makkelijk om mij jaar in jaar uit in te blijven inzetten voor Unicef.”

 

Unicef staat ook jaarlijks op festivals en andere feesten. “Je staat met je kraam ook vaak bij leuke festivals of activiteiten zoals het Afrika Festival, de kerstmarkten, Borne op z’n best, Koningsdag etc.”, vervolgt Petra. “Ook de artikelen die Unicef heeft breidde zich steeds verder uit. En we hebben elk jaar een ander thema zoals schoon drinkwater, scholing, goede voeding, veiligheid voor elk kind. Dat is gewoon heel mooi.”

Afgelopen dinsdag werd Petra in het zonnetje gezet door haar mede-vrijwilligers. “Het overviel me heel erg”, zegt Petra Bosch, die een bos bloemen en drie speldjes kreeg. “Ik kreeg een gouden speld met het Unicef-logo en twee speldjes die ik eerder al gekregen zou kunnen hebben. Ik had helemaal niet door dat ik al veertig jaar in dienst ben bij Unicef, daarom heb ik het ook niet zien aankomen. Maar dat is natuurlijk wel hartstikke leuk.”

 

Petra merkt wel dat de tijd heel erg is veranderd, zo moesten ze onlangs zelfs nog een Facebook-pagina aanmaken voor Unicef Borne. “We hadden nog niet eens Facebook, maar je moet gewoon met de tijd mee. We merkten al wel dat de offline-donaties minder werden door de thuisverkopers, maar door corona is het wel helemaal toegenomen. Unicef moet nu echt verder en zich ontwikkelen voor de onlinewereld.”

 

Petra Bosch zet zich niet alleen in voor Unicef, maar ook voor het Leonardus Hospice Twente. “Daar loop ik sinds vijf jaar. Daar zet ik mij in voor ongeneeslijk zieke mensen. Een mooie stichting”, zegt Petra, die hoopt dat haar kinderen en kleinkinderen zich ook gaan inzetten voor zulke doelen. “Het hoeft niet per se bij Unicef, maar ik zou het mooi vinden als ze wel een bijdrage leveren aan de maatschappij.”