Algemeen

Open avond Videoclub Borne

Borne | Kom woensdag 28 augustus a.s. kennis maken op de open avond van de Videoclub Borne met alle informatie over onze clubavonden (met diverse gastsprekers), onze cursussen (Fotograferen en filmen met je Smartphone, Monteren met MagiX of (Apple) FCP-X/iMovie en Portretfilm maken) en onze praktijkavonden (filmen en monteren).

Voor iedere amateur video filmer die stoeit met de bediening van zijn of haar camera, die snel wil leren werken met een montageprogramma of die wil weten hoe je een leuke vakantie-, familie- of speelfilm maakt, is de Videoclub Borne (VCB) de juiste vereniging. Kom daarvoor kennis maken op de open avond op woensdag 28 augustus a.s. Op deze avond zal het programma voor het komende seizoen (september 2019 t/m april 2020) worden toegelicht. Tussendoor zijn er verscheidene films van de clubleden te zien en kan van de VCB sfeer geproefd worden. Zie voor meer details ook de websites (www.videoclubborne.nl) en ons facebook kanaal (“videoclubborne”).

 

De open avond begint om 20:00 uur en wordt gehouden in De Fontein, Twijnerstraat 6 in Borne, tel. 2669517 (zij-ingang rechts-achter de Baptistenkerk). De toegang is gratis, maar wil je komen, dan graag even opgeven bij Lau Hopmans, liefst per email: lau@hopmans.demon.nl of tel. 06-23408748.

 

De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. Onze club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo'n 50 leden uit Borne, Hengelo, Almelo en Hof van Twente. Onze activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films), diverse cursussen en praktijkavonden (waar je vooral zelf en samen met anderen aan de slag gaat). Zie onze website www.videoclubborne.nl voor meer details, de website agenda voor alle data en ons facebook kanaal (“videoclubborne”) voor de actuele activiteiten.

 

Details per avond

In de oneven weken op de woensdag houden we de clubavonden met als gastsprekers Ronald Voort (Voortmedia en programma-maker/editor bij o.a. RTV-Oost), Andreas Bertram (leomotion media producties) en Frans Mulder (Muziek bij je film en Vakantiefilms). Daarnaast drie clubavonden leren en genieten van de documentaires TUUT (over Altzheimer en afstudeerproject Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht) en “Stork, meer dan machines” of de speelfilm “Anders bekeken” (videoclub Olst-Wijhe & het Theater Onbeperkt). Tevens hebben we diverse ‘Laat maar zien’ clubavonden waarop de eigen films getoond en besproken worden. Ten slotte op deze avonden ook de (Apple) iMovie videomontage cursus van Lisette Nijhuis (zie haar YouTube vlogkanaal).

 

In de oneven weken op de donderdag worden komend seizoen de cursus “Filmen en fotograferen met je Smartphone” en de workshop “Portretfilm maken” gegeven. Als filmer zoek je een thema en volg je een gestructureerde aanpak (met o.a. story-telling, interview techniek en montage) en maak je een portretfilm van circa 10 minuten over je verteller.

 

In de even weken op de woensdag wordt de (Apple) cursus Monteren met FCP-X gegeven, welke daarna doorgaat met een Apple gebruikersgroep. Ook op deze avonden houden we onze Praktijkavonden. Hierop wordt gewerkt aan specifieke onderdelen van het films maken en monteren. Op deze avonden starten de themagroepen ‘Filmopnamen voorbereiden en maken’ (met diverse onderwerpen zoals Ken je camera, Geluidopnamen, compositie (diepte), muziek en Voice-Over) en ‘Monteren, de techniek’ (met onderwerpen als aanpak, découpage, tijdverdichting, cross-cutting, inserts, J/L-cuts, springers vermijden en beeld/geluid afwerking).

 

In de even weken op de donderdag ten slotte wordt komend seizoen de cursus Monteren met MagiX (Windows) gegeven.