Algemeen

Nieuwe bewoonster hertenkamp krijgt een warm welkom

Borne |Bornenaar Rudi Pauwels (onder andere bekend van het Melbuul'n Piratenkoor) was een groot dierenliefhebber. Toen hij wist dat hij zou komen te overlijden (4 april 2020 is hij overleden), heeft hij aangegeven dat hij bij zijn afscheid geen bloemen wilde, maar liever donaties ontving voor het hertenkamp aan de Vinkstraat. Daar is massaal gehoor aan gegeven. Er is ruim 1200 euro binnengekomen. Alpaca's en wallaby's waren zijn favoriete dieren en daarom is, in overleg met zijn familie, besloten om met de 1200 euro een wallaby vrouwtje te kopen.

 

Het tweede mannetje (wallaby Jet), die al een tijdje in het hertenkamp rondhuppelde, werd daarom verkocht in afwachting van de komst van het vrouwtje. Op 4 juli was het dan zover en werd ze in het hertenkamp verwelkomd. Bij de welkomstbijeenkomst waren Rudi's vrouw Trees, zoon Mark, dochter Monique en andere familieleden aanwezig. Zij zagen hoe, na een dankwoord van voorzitter Thijs Geerdink, de nieuwe wallaby vol enthousiasme maar ook een beetje nerveus haar nieuwe onderkomen ontdekte. Vrolijk huppend bekeek ze alle nieuwe medebewoners en ontdekte al snel haar mede-wallaby Jip, waarmee ze samen verder hupte!

 

Zwangere Trudi

Uit eerbetoon aan Rudi en zijn vrouw Trees heeft het vrouwtje de naam Trudi gekregen. Tot ieders grote verrassing blijkt Trudi ook nog eens zwanger te zijn. Bijzonder detail van een zwangerschap van een wallaby is dat het 10 maanden duurt voor een baby geboren wordt. De eerste maand zit het kleintje in de baarmoeder, waarna het de resterende 9 maanden in de buidel van de moeder doorbrengt. Het is niet bekend hoe lang Trudi precies zwanger is.

 

Nog meer jong geluk

En dat is mogelijk niet het enige baby-nieuws uit het hertenkamp, want ook alpaca Jacqueline is hoogstwaarschijnlijk zwanger. Niet van alpaca Henk, maar dat mag de pret niet drukken. Ook voor deze bevalling moeten we nog wel even geduld hebben, want een zwangerschap van een alpaca duurt maar liefst anderhalf jaar!

RTV Borne, Marianne Webster