Algemeen

NEO wint met 3-1 bij WVV'34

Borne | Het lukte NEO opnieuw niet om met een comfortabele 2-0 voorsprong halverwege een wedstrijd te controleren en probleemloos de drie punten mee naar Borne te nemen. Kans op kans kreeg het team van Van Holland, maar de marge bleef maar één goal tot de laatste minuut van de blessuretijd.

Eerste helft

Met aanvoerder Robin Oude Kamphuis als wisselspeler en Twan Weghorst in de basis begon NEO goed aan het duel. Kansen voor Twan Weghorst en Jochem Stam werden gevolgd door een strak schot van Mauro Lohuis net over. WVV kreeg twee kleine kansjes, beide voor Randy Smit, maar Bob Peterman hoefde eigenlijk niet op te treden. Nadat Weghorst nog eens over kopte uit een hoekschop en met een fraaie volley na een puike actie van Rick ten Tusscher net overschoot kwam NEO verdiend op voorsprong. Max Brunninkhuis promoveerde een strakke pass van Mauro Lohuis op sublieme wijze tot doelpunt: 0-1. De feestvreugde was nog maar nauwelijks verstomd of de 0-2 stond al op het scorebord. Een vloeiende aanval via Mauro Lohuis en Jochem Stam kwam bij de ijzersterk spelende Ron Spoler die verwoestend uithaalde. Doelman Kevin Smit kon de bal nog toucheren, maar dat was het dan ook. In de laatste tien minuten regende het NEO-kansen. Een fraaie actie van alweer Ron Spoler werd van de lijn gehaald, een schot van Mauro Lohuis vloog, van richting veranderd, net naast en een hoekschop van Jochem Stam werd binnen het doelgebied door alles en iedereen gemist.

 

Tweede helft

Na een aarzelend begin ging NEO in het tweede deel gewoon door met kansen creëren. Met name Bjorn Tijhuis was onstuitbaar aan de rechterkant en twee van zijn acties hadden bekroond moeten worden. Nadat Max Brunninkhuis met een lob bijna succesvol was (Smit tikte de bal ternauwernood over) en Rick ten Tusscher een subtiele pass van dezelfde Brunninkhuis net niet kon controleren viel totaal onverwacht de 1-2. Steven Zonder kreeg een slim zetje van Wouter Horstink, de arbiter bracht de fluit naar de mond maar floot niet en de overtalsituatie werd koel afgestraft door Mahmoud Jaafil. Meteen na die goal had NEO op 1-3 moeten komen. Bjorn Tijhuis stoomde weer eens op, werd prachtig aangespeeld, maar raakte alleen voor Smit de benen van de WVV-goalie. WVV rook haar kansen en ging opportunistisch spelen, mede door twee blessures bij NEO. Bjorn Tijhuis en Ron Spoler moesten het speelveld verlaten en werden vervangen door Pascal van Berkum en Robin Oude Kamphuis. Van Berkum had zijn invalbeurt meteen kunnen bekronen toen ook hij alleen voor Smit kwam. Opnieuw won de goalie. Ruim een kwartier voor tijd een goede kans voor WVV. Jochem Stam was zijn man even uit het oog verloren, maar diens strakke voorzet kon gelukkig verwerkt worden door Robin Oude Kamphuis. NEO leek op rozen te zitten, maar alweer een 100% kans kon niet worden verzilvderd door van Berkum, na een slimme pass van Twan Weghorst. NEO perste er nog een klein eindoffensief uit. Dat offensief leidde nog tot één kans. Een vrije trap werd goed ingekopt, maar de bal vloog naast de veste van Peterman. In the dying seconds viel er nóg een rode kaart. Martijn Baas hield de ingevallen Bas Spenkelink vast en de daaropvolgende vrije trap werd verzilverd door Jochem Stam: 1-3.

 

Een meer dan verdiende overwinning, met voor een groot deel veel beter veldspel dan in de thuiswedstrijd tegen WVV. Maar het kansenrendement……Het was wel erg jammer dat er maar liefst drie keer rood werd getrokken in een duel dat verder echt sportief was.

 

Zondag speelt NEO thuis tegen DSVD waartegen vlak voor kerst werd verloren. Een revanche zou betekenen dat NEO een serie van vijf overwinningen neerzet, een voorwaarde om mee te blijven doen, want alle zes topteams wonnen vandaag hun wedstrijd. Overigens heeft NEO in overleg met de tegenstanders twee duels vervroegd. NEO - Twenthe Goor wordt gespeeld op vrijdagavond 26 april. De week erna speelt NEO uit bij Victoria '28 op vrijdagavond 3 mei. Beide duels beginnen om 20.00 uur.